Honda Stream te koop: tweedehands en nieuw

Honda Stream

Honda Stream

De Honda Stream wordt in 2001 geïntroduceerd als compacte MPV

Midden jaren '90 begon de bloeiperiode van de gezinsvriendelijke en flexibele MPV's die naast veel plaats tegelijkertijd het gewende sedancomfort konden bieden. Ook de Japanse fabrikant Honda bracht een MPV-serie in productie. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

De Honda Stream wordt in 2001 geïntroduceerd als compacte MPV


Midden jaren ‘90 begon de bloeiperiode van de gezinsvriendelijke en flexibele MPV’s die naast veel plaats tegelijkertijd het gewende sedancomfort konden bieden. Ook de Japanse fabrikant Honda bracht een MPV-serie in productie. De productlijn werd in de VS en Canada onder de naam Honda Odyssey verkocht, terwijl de modellen in Europa onder de naam Honda Shuttle op de markt kwamen. De Honda Odyssey werd in Noord-Amerika vanaf het einde van de jaren ’90, sinds de invoering van een vergrote versie, een belangrijk onderdeel van de Honda voertuigcollectie. Uiteindelijk werd hij hier zelfs geproduceerd. De ontwikkeling van de Honda MPV’s verliep in Europa echter anders: hier koos de fabrikant na de productiebeëindiging van de Honda Shuttle, die op basis van de middenklasseserie Honda Accord ontstaan was, er namelijk voor om een compactere MPV op de markt te brengen. Deze verscheen vanaf 2001 op de markt onder de naam Honda Stream.


Een dynamisch voorkomen voor de compacte MPV Honda Stream


Omdat de Honda Stream qua afmetingen kleiner moest worden, kozen de Japanners ervoor om voor de constructie van de Honda Stream het platform van hun compacte model Honda Civic te gebruiken. Van dit model verscheen in 2001 bovendien ook de gemoderniseerde, zevende generatie op de markt. Bij de carrosserievormgeving van de compacte MPV gingen de Japanners voor beproefd werelddesign. Daarbij viel de Honda Stream met zijn lengte van 4,55 meter en zijn breedte van 1,70 meter naar Europese begrippen erg royaal uit. De MPV had voldoende plaats voor een derde zitbank achterin, die uit de Honda Stream een zevenzitter maakte. Er was echter wel een bijzonderheid die de Honda Stream van andere modellen uit zijn voertuigklasse onderscheidde: de Japanse compacte MPV was met zijn hoogte van slechts 1,60 meter ongebruikelijk laag. In combinatie met de schuinlopende, hoge voorruit gaf dit de Honda Stream een dynamisch-sportief voorkomen.


Voor de Honda Stream staan twee motoren ter beschikking


De Honda Stream werd gebouwd met voorwielaandrijving of met een optionele vierwielaandrijving, welke echter niet op alle exportmarkten beschikbaar was. In Europa werd de instapversie van de Honda Stream uitgerust met een 1,7 liter motor met een prestatievermogen van 92 kW (125 pk). Daarnaast was er nog een 2,0 liter motor met een prestatievermogen van 115 kW (156 pk) verkrijgbaar. De tweede generatie van de Honda Stream, die eveneens op de Honda Civic gebaseerd was, werd in 2007 met soortgelijke motoren gepresenteerd. In de meeste Europese landen werd hij toen echter uit de collectie gehaald.

Beoordelingen voor Honda Stream

2 Beoordelingen

4,5

Technische gegevens van de Honda Stream

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens