Honda Civic te koop: tweedehands en nieuw

Honda Civic

Honda Civic

Populaire auto van Japanse makelij

De Honda Civic is een personenauto waarvan de geschiedenis teruggaat tot begin jaren 70. Het Japanse merk overwoog destijds om na tegenvallende verkoopresultaten te stoppen met het produceren van auto's, maar de introductie van de Civic in 1972 veranderde alles. Deze eerste generatie was slechts mondjesmaat verkrijgbaar in Nederland, want de compacte auto werd pas vanaf de tweede generatie van 1979 echt ontdekt in Nederland. Daarna gingen de ontwikkelingen sneller en volgden de nieuwe generaties elkaar om de vier of vijf jaar op. Anno 2017 werd de tiende generatie van de Civic Honda uitgebracht. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Carrosserievorm

Carrosseriekleur

De auto onderging in de loop der jaren een enorme gedaantewisseling. Begonnen als kleine stadsauto werd het model steeds groter en gestroomlijnder. Met de achtste generatie van 2006 veranderde de look van de Civic ingrijpend, waarbij met name de Europese uitgave een vrij agressieve uitstraling kreeg. In september 2016 presenteerde Honda tijdens de Mondial de l’Automobile in Parijs het Europese productiemodel van de hatchback van de tiende Honda Civic. Het prototype was in maart 2016 reeds te zien op het Salon International de l’Automobile van Genève. Honda ontwikkelde voor deze generatie een geheel nieuw platform. Hoewel de auto weer wat groter is, is hij tevens lichter.

Details van de Civic

Behalve als 5-deurshatchback is de Honda Civic ook leverbaar als 4-deurssedan en 2-deurscoupé. De wielbasis bedraagt bij al deze uitvoeringen 2700 mm. De onderlinge lengtes van de auto’s verschillen wel en lopen uiteen van 4492 mm (coupé) tot 4630 mm (sedan). Hoewel het nieuwe model breder is dan de negende Civic-generatie, is de hoogte ervan juist afgenomen. Het beperkte gewicht is echter vooral toe te schrijven aan het gebruik van een ander soort staal, waardoor het chassis minder zwaar is. De stuurkolom en wielophanging zijn eveneens aangepast, wat in combinatie met het relatief lage gewicht voor een comfortabele en flexibele rijervaring zorgt. Op motorisch gebied zijn er bij aankoop van deze tiende Honda Civic diverse mogelijkheden. Zo is er keuze uit een 182 pk 1,5-liter i-VTEC en een 129 pk 1,0-liter i-VTEC, beide benzinemotoren. Verder is er een 1,6-liter i-DTEC-dieselmotor beschikbaar van 120 pk. De auto is leverbaar met een handgeschakelde 6-trapsversnellingsbak of een 7-trapsautomaat. De Civic Honda beschikt over meerdere bijzondere features. Het Collision Mitigation Braking System waarschuwt als er een botsing dreigt en verlaagt dan automatisch de snelheid van de auto. Daarnaast is de Honda Civic uitgerust met onder andere verkeersbordenherkenning en Adaptive Cruise Control.

Vergelijking met de vorige Honda Civic

Er bestaan enkele opmerkelijke verschillen tussen de Civic van de negende generatie en de tiende. Doordat de auto enkele centimeter groter is, is de capaciteit van de bagageruimte bijvoorbeeld toegenomen tot 478 liter. Voorheen bedroeg deze 470 liter. De ruimere uitvoering zorgt er tevens voor dat de auto meer been- en hoofdruimte heeft, terwijl ook het dashboard een andere look heeft gekregen. Op technisch vlak zijn er eveneens wijzigingen doorgevoerd. Waar de vorige Honda Civic beschikte over een traditionele handrem is deze bij het nieuwe model omgeruild voor een elektrische versie. Verder is de analoge afleesapparatuur vervangen door een digitaal beeldscherm. Door een knop op het stuur in te drukken, wordt alle belangrijke rij-informatie getoond op het zogeheten Driver Information Display. Het infotainmentsysteem is geschikt voor zowel Apple als Android. Hoewel in eerste instantie alleen de coupé, sedan en hatchback op de markt kwamen, wordt ook een stationwagonversie van de Civic Honda uitgebracht. Men verwacht deze aan het begin van 2018. In 2018 komt tevens een automatische 9-trapsversnellingsbak beschikbaar. Een sportieve R-variant ontbreekt in deze generatie evenmin. Het conceptmodel ervan was najaar 2016 aanwezig op de autoshow van Parijs, waar tegelijkertijd de productieversie van de hatchback werd gepresenteerd. Een half jaar later stond de uiteindelijke Honda Civic R op de autobeurs van Genève. Het model is gebaseerd op de hatchback, maar is wel wat hoger, breder en langer. De wielbasis is met 2700 mm gelijk en onder de motorkap van de R bevindt zich een 320 pk 2,0-liter benzineturbo.

Honda Civic prijzen en varianten

Van de Civic staan meerdere trims in de showroom. De voordeligste daarvan is het basismodel: Honda Civic S. Deze heeft dan ook weinig extra’s en wordt gekenmerkt door een relatief sobere uitvoering. De Civic Comfort is iets duurder en luxueuzer, en biedt onder andere stoelverwarming. Wie meer te besteden heeft, kan de Elegance aanschaffen. Deze heeft naast andere features lichtmetalen velgen en een leren stuurwiel. Het Executive-model doet daar met onder meer een Connect Infotainmentsystem nog een schepje bovenop. Weer wat prijziger is de Premium die voorzien is van leren bekleding. Daarna volgen de Sport en de Sport Plus. Beide auto’s zijn uitgerust met een 1,5-liter turbomotor. De Honda Civics in het hoogste prijssegment zijn de snelle Prestige, R en R-GT. Deze hebben de zwaarste motoren, een zeer uitgebreid audiosysteem en een verbeterd klimaatcontrolesysteem.

Beoordelingen voor Honda Civic

135 Beoordelingen

4,6

Technische gegevens van de Honda Civic

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens