Honda Prelude te koop: tweedehands en nieuw

Honda Prelude

Honda Prelude

De vierzits coupé Prelude werd in totaal in vijf generaties door Honda gebouwd tussen 1978 en 2001. Naast de Civic en de Accord werd dit voorbeeld van technologie in 1978 als derde auto van Honda geïntroduceerd, slechts vier jaar later volgde de tweede generatie. Deze grotere variant beschikte over een 105 pk sterke 12 kleppenmotor met dubbele vergasser die in 1985 werd vervangen door een 109 pk sterke motor met benzine-inspuiting. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

De derde generatie van de Prelude introduceerde de populaire vierwielaandrijving en werd in 1987 in de Verenigde Staten door het magazine "Wheels" tot "Car of the Year" verkozen.

In 1984 werd de vierwielaandrijving met de volgende generatie vervangen door een elektronisch gestuurde variant en werden een aantal radicale wijzigingen aan de carrosserie aangebracht. De vijfde en laatste generatie die in 1997 verscheen, bracht het Active Torque Transfer-systeem (ATTS), een systeem voor de automatische verdeling van de aandrijvingkracht die er voor zorgde dat de Prelude verbazend goed in de bediening was. Bovendien werd de carrosserie weer aangepast aan die van de derde generatie. De Honda Prelude van de laatste generatie kwam op de markt met twee motorvarianten, met 133 resp. 200 pk, waarbij de sterkste variant binnen 6,9 seconden accelereerde van 0 naar 100 km/h. In het jaar 2001 werd de productie van de Honda Prelude stopgezet.

Beoordelingen voor Honda Prelude

5 Beoordelingen

4,4

Technische gegevens van de Honda Prelude

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens