Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
jaguar-xj6-l-01.jpg

Jaguar XJ6

Jaguar XJ6 Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Jaguar XJ6, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:€ 1.000,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:7.4 - 9.4s
Maximumsnelheid:207 - 233 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):209 - 249 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):7.9 - 10.5 0
Afmetingen (l/b/h) vanaf:5025 x 2015 x 1360 mm
Portieren:4
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:420 - 641 kg

Interesse in een Jaguar XJ6

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Volgens Jaguar is een auto dat wat het meest tot perfectie kan komen, gemeten aan het leven van een mens. Oftewel: een goede auto komt echt tot leven.

Jaguar XJ6

De prachtige XJ6 werd in 1968 voor het eerst aangeboden. Vandaag de dag maakt Jaguar de vierde generatie en wordt hard gewerkt aan de 5e. De XJ6 wordt gezien als een van de en misschien wel de stijlvolste wagen ter wereld. De meeste zijn voorzien van een 6-trapsautomaat. Je kunt kiezen uit verschillende typen motoren, waarbij de 5,3 liter V12 de zwaarste is en de 4,2 liter 6 cilinder wordt aangeraden omdat hij beduidend minder verbruikt. Van de XJ6 zijn ook cabrio's te verkrijgen.

Waarom Jaguar?

Zelfs als tweedehands auto is een Jaguar nog steeds een luxe product. Je koopt elegantie, uitstraling en iets wat men misschien nog nooit beleefd heeft: stilte. Rijden in een echte Jaguar betekent dat men aan het voorbij rijdende verkeer ziet dat men echt beweegt. Dat men comfortabel zit en dat je op moet letten je niet door al die extra's af te laten leiden. XJ6 rijders zijn echte levensgenieters. Zo is 200 per uur rijden ook met stijl mogelijk. Mocht men willen weten waarom men een XJ6 zou moeten nemen, dan doet men er goed aan met een XJ6 eigenaar te praten: de auto mankeert simpel wel nooit iets.

Coupé

De XJ6 Coupé wordt wel eens omschreven als een van de meest elegante auto's in de geschiedenis. Er zijn er slechts pakweg 9000 van gemaakt en het is en blijft een opvallende verschijning. Er zijn niet zoveel merken in de wereld die naam en faam verbinden met pracht, schoonheid en elegantie. Jaguar is zo'n merk. Of dat nu een geheel nieuwe XJ6 betreft, een tweedehands of een auto die al meer dan 30 jaar oud is, er verandert niets aan.

Veelrijder?

Gezien het doorsnee verbruik van een XJ6, dat zo rond de 1 op 12 ligt, overigens zuinig voor zo'n grote auto, is de wagen zeer geschikt voor de veelrijder. Zeer geschikt voor mensen die nogal wat uren op de weg zitten en dat zo comfortabel mogelijk willen doen. Daarnaast is de auto uiterst geschikt voor zij die niet zoveel rijden, maar wel van het autorijden volop genieten. De auto zal niet teleurstellen.

Beoordelingen voor Jaguar XJ6

1 Beoordelingen

5,0