Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Jaguar XKR

Is het een auto of een kunstwerk? Hoe kun je hierdoor niet in vervoering raken? Krijgt de XKR een E-type status? Misschien wel de mooiste Jaguar ooit. Verleidelijk Als er iets is wat je zeker over de XKR Jaguar kunt zeggen, dan is het wel dat dit voertuig verleidelijk is. Wie zou er niet in willen rijden? Een ongelooflijke schoonheid op wielen, gemaakt door een van ’s wereld beroemdste merken. Lees meer

Technische gegevens

416 - 550 PS

Vermogen

12.3 - 12.3 l/100 km

Verbruik (gecombineerd)

292 - 294 g CO2/km

CO2-uitstoot (gecombineerd)Meer informatie over het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen kan worden geraadpleegd bij alle verkooppunten en op: www.febiac.be.

250 - 300km/h

Top snelheid

4.4 - 5.2s

van 0 tot 100 km/u

Toon technische gegevens

Alternatieve modellen

De Jaguar XKR, een kunstwerk

De XKR zou met zijn vorm en uitstraling zeker niet misstaan in een museum voor moderne kunst. De krachtige 4,2 liter 8 cilinder motor biedt 416 pk. Aan zoveel pure kracht zul je toch even moeten wennen. Voorzien van een 6 traps automaat sprint de XKR in 5 seconden van 0 naar 100. Mocht dat nog steeds niet voldoende zijn dan is er bovendien nog een 5 liter uitvoering met 510 pk.

Jaguar

Er zijn maar weinig autofabrikanten die tot de verbeelding spreken. Die iedereen kent, van jong tot oud. Waarvan zelfs vrouwen dromen. Jaguar heeft die status al heel lang geleden bereikt. Met de Jaguar XKR bewijzen ze eens te meer dat ze die status ook waardig zijn. Een bloedmooie roofkat die weet hoe gevaarlijk hij kan zijn, maar die tegelijkertijd geniet van de aandacht die zijn vormen oproept. Gracieus en elegant.

De XKR is een 2-deurs auto, die ook in een cabriolet uitvoering verkrijgbaar is. Hij kan 4 personen vervoeren, heeft zowel front- als side airbags, luxe lederen stoelen, meedraaiende koplampen, een ongelooflijk geluid dankzij de 4 uitlaten, Park Distance Control en de Jaguar Drive Selector. Plus dat extra, dat slanke lichaam dat is neergezet door de Goden van de Olympus. Gesmeed door Thor en voorzien van zijn gratie door Aphrodite zelf.

Leeftijd

Bij een model als de XKR speelt leeftijd geen rol. Eigenlijk wordt de auto alleen maar mooier. Een tweedehandse is dan ook nog steeds zo mooi als toen hij zijn eerste rit maakte. Dat geldt zelfs voor een van de eerste XKR's uit 1998, het jaar dat dit kunstwerk werd geïntroduceerd. Het blijft een Jaguar, met een excellente wegligging en dito rijgedrag. Ook in de XKR van Jaguar heb je zo nu en dan het gevoel dat je stil staat en de rest van de wereld beweegt. Zo ongelooflijk soepel rijdt deze tweedehands auto. Dankzij het aluminium koetshuis blijft de auto mooi en stabiel. Daarnaast is er veel in veiligheid geïnvesteerd en blijkt hij onderhoudsvriendelijk. Het gemiddelde verbruik ligt rond de 1 op 8,5 liter benzine. Van bezitters krijgt de XKR, ook de tweedehands, veelal vier van de vijf te vergeven sterren. Ze zijn tevreden over de auto, de prestaties en het rijgedrag. Voor het comfort geeft menigeen zelfs vijf sterren, zo comfortabel is deze auto.

Beoordelingen voor Jaguar XKR

2 Beoordelingen

5,0