Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
jaguar-xk8-l-01.jpg

Jaguar XK8

Jaguar XK8 Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Jaguar XK8, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:€ 7.900,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:6.4 - 7s
Maximumsnelheid:284 - 251 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):279 - 284 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):11.3 - 12.4 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4760 x 1829 x 1296 mm
Portieren:2
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:380 - 395 kg

Interesse in een Jaguar XK8

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

De Jaguar XK8 zorgt voor een heropleving van een traditierijke bouwserie

Al tientallen jaren voordat de traditionele Britse autofabrikant Jaguar begin jaren 킑60 een auto-icoon schiep met zijn E-Type, trokken de Britten al de aandacht met snelle roadsters en tweezits cabriolets. De kleine tweezitters met een grote performance werden in 1948 gepresenteerd en kwamen tot 1961 in drie generaties onder de naam Jaguar XK op de markt. Meer dan dertig jaar later kwam deze naam weer tot leven met de Jaguar XK8, die in 1996 als opvolger van de Jaguar XJS gepresenteerd werd en tot 2005 onder deze naam in de collectie bleef.


De Jaguar XK8 wordt aangeboden als coup탩 en cabriolet

De Jaguar XK8 werd aangeboden als coup탩 en als cabriolet met een elektrisch te openen textieldak. Qua design leek de tot 2005 geproduceerde eerste generatie van de Jaguar XK8 erg op zijn voorganger Jaguar XJS. Sommige carrosseriekenmerken zoals de langgerekte, wat ronde voorkant of het ovale radiatorrooster en de druppelvormige koplampen vertoonden echter ook duidelijk stijlelementen van de legendarische Jaguar E-Type. Aangezien de merken Jaguar en Aston Martin in deze periode beiden bij het Ford-concern hoorden, gebruikten de Amerikanen de basis en het carrosserieontwerp van de in 1994 gepresenteerde Aston Martin DB7 voor de nieuwe uitgave van de Jaguar XK8. Anders dan de eerste coup탩s en roadsters uit de XK serie, die eerder een puristisch rijgevoel gaven, kwamen de nieuwe Jaguar XK8 modellen als Gran Turismo킒s de straat op. Passend bij het comfort van een auto uit de hogere klasse bood de auto vanaf nu dan ook plaats aan vier passagiers.


De Jaguar XK8 is het eerste V8-model van de fabrikant

Toen de Jaguar XK8 naast de zescilinders en de V12-topmodellen uit de bouwserie Jaguar XJ op de markt kwam, was hij het eerste model van de fabrikant dat werd uitgerust met een achtcilinder motor. Ook de acht in de modelbenaming moest hierop attenderen. Terwijl het krachtigere parallelmodel Jaguar XKR over een compressormotor beschikte, werd de Jaguar XK8 uitgerust met een V8-motor met een cilinderinhoud van 4,0 liter en een prestatievermogen van 209 kW (284 pk). Daarmee accelereerden de coup탩s en cabriolets, die geproduceerd werden met een lichte aluminium carrosserie, binnen 6,7 seconden van nul naar honderd kilometer per uur. De maximumsnelheid lag zoals gebruikelijk bij sportauto킒s uit deze klasse met elektronische snelheidsregeling op 250 km/u.


In 2002 krijgt de Jaguar XK8 krachtigere motoren

De fabrikant maakte gebruik van een facelift in 2002 om het prestatievermogen van de Jaguar XK8 nogmaals te verbeteren voordat de productie van de eerste generatie drie jaar later beoeindigd werd. Voor het uiterlijk van de auto bracht deze facelift nauwelijks veranderingen met zich mee. De gemodificeerde motor van de Jaguar XK8 beschikte vanaf nu over een cilinderinhoud van 4,2 liter. Daarmee had de auto een prestatievermogen van 220 kW (299 pk). De vroeger gebruikte automatische vijfversnellingsbak werd eveneens in 2002 afgelost door een automatische zesversnellingsbak. In de tweede generatie van de bouwserie die vanaf 2005 geproduceerd werd voegde Jaguar voortaan niet meer het cilinderaantal aan de modelbenaming toe. Het nieuwe model werd wederom als coup탩 en cabriolet op de markt gebracht en kreeg vanaf nu simpelweg de naam Jaguar XK.

Beoordelingen voor Jaguar XK8

1 Beoordelingen

5,0