Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mercedes-benz-vario-front

Mercedes-Benz Vario

1 / 3
mercedes-benz-vario-front
mercedes-benz-vario-side
Mercedes-Benz Vario Frontansicht

Mercedes-Benz Vario Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Mercedes-Benz Vario, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:€ 3.000,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Mercedes-Benz Vario

De derde generatie van de voorheen Mercedes T2 genaamde grote bestelwagens van Mercedes Benz kreeg de benaming Mercedes Vario. De T2 rolde in 1967 voor het eerst van de band. Na het veranderen van de productieplaats van Düsseldorf naar Ludwigsfelde en na de derde revisie van de T2 in 1996 werd hij omgedoopt tot Mercedes Vario. Lees meer

Interesse in een Mercedes-Benz Vario

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

De Mercedes Benz Sprinter is de vaker verkochte "kleine broer" van de zwaardere en grotere Mercedes Vario.

De Mercedes Vario wordt momenteel aangeboden als gesloten bestelwagen, als gedeeltelijk beglaasde bestelwagen, als bestelwagen met open laadbak, als kiepwagen of alleen als chassis voor een afzonderlijke opbouw. Alle Mercedes Vario modellen zijn verkrijgbaar in drie motorvarianten. De viercilinder dieselmotoren met een cilinderinhoud van 4.250 ccm bieden een prestatievermogen van 129 pk, 156 pk en 177 pk. De basisuitvoeringen heten 613D, 616D en 618D en hebben ongeacht de gekozen carrosserie een toelaatbaar totaalgewicht van 5.990 kg. De Mercedes Vario uitvoeringen 813D, 816D en 818D zijn met dezelfde motoren uitgerust. Zij hebben echter een toelaatbaar totaalgewicht van 7.490 kg en zijn indien gewenst ook nog met permanente vierwielaandrijving verkrijgbaar (813DA, 816DA en 818DA). Alle motoren zijn uitgerust met de nieuwe BlueTec-technologie van Mercedes Benz en voldoen aan de Euro4-norm. Ook de wielbasissen van de Mercedes Vario zijn afhankelijk van de carrosserie en motor verschillend. De grootste variabelheid heeft het chassis met wielbasissen tussen 3.150 en 4.800 millimeter. De gesloten bestelwagen is naar wens ook met een hoger dak verkrijgbaar. In deze versie is de dakhoogte verhoogd van 1,78 naar 1,94 meter. Dit zorgt voor meer comfort voor grote mensen en maakt het transport van grote voorwerpen en materialen mogelijk.

Alle Mercedes Vario uitvoeringen zijn standaard uitgerust met ABS, geventileerde hydraulische schijfremmen op alle wielen, een mechanische zesversnellingsbak, drie-punts gordels en een dubbele bijrijdersbank. De extra uitrusting varieert aanzienlijk per uitvoering, maar bij alle modellen worden aangename zeken zoals een sperdifferentieel voor de achteras, airconditioning, stoelverwarming, hydraulische bestuurders- en bijrijdersstoelen, radio en zelfs cruise control aangeboden. De Mercedes Benz Vario is verkrijgbaar vanaf 53.359,60 euro. Dat is de prijs van de 613D met alleen een chassis, eenvoudige bestuurderscabine en een wielbasis van 3.150 millimeter. Het topmodel is de Mercedes Vario 818DA als gesloten bestelwagen met een hoog dak. Deze heeft een wielbasis van 4.250 millimeter, 177 pk en een laadruimte van 1.940 millimeter hoog. Nieuw uit de fabriek kost hij 88155,20 euro. In deze uitvoering beschikt de Mercedes Vario over een laadvolume van meer dan 18 kubieke meter c.q. 18.000 liter. Dat dit nog niet alles is dat de Mercedes Vario te bieden heeft bewijst de lange lijst aan speciale uitrustingen die tegen een meerprijs verkrijgbaar zijn. Zo heeft Mercedes ook voor bedrijfswagens genoeg extra's te bieden.