Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
peugeot_rcz (5).jpg

Peugeot RCZ

1 / 5
peugeot_rcz (5).jpg
peugeot_rcz (1).jpg
peugeot_rcz (2).jpg
peugeot_rcz (3).jpg
peugeot_rcz (4).jpg

Sterke punten

  • Tijdloos design
  • Rijprestaties
  • Niet zomaar een Peugeot

Zwakke punten

  • Betrouwbaarheid
  • Quasi onbestaande achterbank
  • Bediening navigatie

Peugeot RCZ Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Peugeot RCZ, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:€ 4.950,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:5.9 - 8.4s
Maximumsnelheid:156 - 250 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):130 - 168 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):5 - 7.3 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4287 x 1958 x 1359 mm
Portieren:2
Kofferruimte:384 - 384 liter
Aanhangergewicht:380 - 508 kg

Een strakke Peugeot, monsieur

We schrijven 2009 als Peugeot het doek haalt van de RCZ op de IAA in Frankurt. De coupé moest de iefhebebrs van de middenklassesportwagens verleiden en slaagde wonderwel in dat opzet. Althans, met zijn looks. Want de Peugeot RCZ werd nooit echt een bestseller en dat is slecht nieuws voor wie een tweedehands exemplaar zoekt.

Interesse in een Peugeot RCZ

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goeie redenen

  • De looks van de Peugeot RCZ doen een mens dromen. De scherpe koplampen, gecombineerd met de slanke vormen en de ‘double bubble’ in het dak, wisten de designers te charmeren.

  • Daarbij kwamen nog eens sterke rijprestaties, niet in het minst voor de RCZ R. De RCZ kreeg een strak chassis en een reactieve sturing mee, zoals je van een sportcoupé zou verwachten.

  • De Peugeot RCZ R kreeg een afwerking op hoog niveau, waarbij je soms het gevoel hebt in een wagen te rijden die een hogere klasse rijdt.

Alle belangrijke gegevens over de Peugeot RCZ

Lancering en facelifts

In 2009 werd de RCZ dus gelanceerd, als de sportieve opvolger van de 406 Coupé en nadien de 407 Coupé. Daarmee gooide Peugeot het over een andere boeg. In 2013 was het tijd voor een facelift, waarna ook de straffe RCZ R zijn intrede mocht doen.

Motoren

Heel uitgebreid was het motorenaanbod van de Peugeot RCZ niet. Hij kreeg een 1.6 THP benzinemotor die in zijn makste versie 156 pk voortbracht. Daarboven kwam de 1.6 THP met 200 pk te staan, een versie die een stuk potenter uit de hoek kwam. Helemaal bovenaan het 1.6 THP-kraam kwam de versie met liefst 270 pk in de RCZ R vanaf 2012. Op een blauwe maandag duwde Peugeot ook een dieselmotor in de RCZ, gewoon omdat de concurrentie er ook eentje had. Het ging daarbij om de 160 pk sterke 2.0 HDi.

Afmetingen

De Peuget RCZ is 4,29 meter lang, waarmee hij eigenlijk een middenklasse hatchback evenaart. Hij meet daarbij slechts 1,36 meter hoog en is 1,85 meter breed. Op veel bagage hoef je niet te rekenen, want met 321 liter ruimte zit de koffer snel vol. Wie de achterbank neerklapt kan dat laten groeien tot 639 liter.

Uitvoeringen

Er zijn veel versies verschenen van de RCZ. Behalve de verschillende motorisaties als bepaling van de uitvoering, lanceerde Peugeot ook een aantal speciale versies. Zo zijn er de Onyx, de Brownstone en de Asphalt.

Tweedehandsprijzen

Wie vandaag een Peugeot RCZ op de kop wil tikken, moet daar 9.000 euro voor neertellen. Het hoeft niet te verbazen dat de dieselversies vaak opduiken aan een soortgelijke prijs. De RCZ R’s die te vinden zijn kosten op moment van schrijven nog 20.000 euro.

Design-highlights en interieur

De RCZ werd gelanceerd als opvolger van de 407 Coupé maar zette een veel opzienbarender design neer. Hij kreeg de looks van de 307 mee, al werden die fel bijgewerkt om op de lage coupé te passen.

Binnenin is het allemaal wat minder flitsend. Het interieur leek toen al gedateerd, alsof het van de vorige generatie Peugeots komt en het infotainmentsysteem speelt daarbij de eerste viool. Hij kreeg echter wel een hoge afwerking waarbij het gevoel van in een ander segment te zitten nooit ver weg was.

Alternatieven

De coupés zijn niet meer wat ze geweest zijn. Toen de RCZ op de markt kwam, waren er nog tal van alternatieven. De grootste alternatieven waren de Audi TT en de Porsche Cayman/Boxster. Verder was ook de Toyota GT-86 te overwegen, net als de Subaru BRZ. Ook de Volkswagen Scirocco speelde in zowat hetzelfde segment.

FAQ

Is de RCZ enkel verkrijgbaar met benzinemotor?
Nee, behalve de drie benzinemotoren met 156, 200 en 270 pk was er ook een diesel, voorzien van 160 pk.
Was de RCZ beschikbaar met vierwielaandrijving?
In tegenstelling tot sommige van zijn concurrenten was de RCZ enkel voorwielaangedreven. Nochtans had bijvoordbeeld de RCZ R ondanks zijn differentieel wat last om het vermogen van 270 pk op de voorwielen over te brengen.

Beoordelingen voor Peugeot RCZ

19 Beoordelingen

4,8