Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Kyron (tweedehands).jpg

SsangYong

1 / 14
Kyron (tweedehands).jpg
Rodius (geschiedenis).jpg
SsangYong Grand Tivoli.jpg
SsangYong hoofdfoto.jpg
SsangYong Korando e-Motion (elektrisch).jpg
SsangYong Musso side.jpg
SsangYong Musso.jpg
SsangYong Rexton rear.png
SsangYong Rexton.jpg
SsangYong Rodius (tweedehands).jpg
SsangYong Tivoli rear.jpg
SsangYong Tivoli.jpg
SsangYong Torres.jpg
Torres EVX (elektrisch).jpg

SsangYong

Vind het model dat bij je past.

SsangYong

SsangYong is een Zuid-Koreaans merk dat sinds 1986 modellen op de markt brengt, maar eigenlijk al sinds 1954 bestaat onder een andere naam. Het verandert binnenkort trouwens opnieuw van naam, want SsangYong wordt KG Mobility. Lees verder

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Specialiteiten van SsangYong:

  • SsangYong is naast grootmachten als Hyundai en Kia één van de kleinere automotive spelers van Zuid-Koreaanse oorsprong.
  • Het merk bouwt voornamelijk modellen met een avontuurlijke inborst, vaak met bijhorende offroad-capaciteiten en werklust.
  • De modellen van SsangYong zijn over het algemeen goed uitgerust en aantrekkelijk geprijsd.
  • Terwijl het ontwerp van SsangYong vroeger al eens de wenkbrauwen deed fronsen, tekent het designteam vandaag esthetisch meer geslaagde modellen.
  • Ssangyong investeert vandaag ook in de elektrificatie van zijn gamma.
  • Het merk ging de afgelopen jaren door financieel zwaar weer, maar heeft nu vers geld gevonden. De nieuwe investeerder wil het merk echter een nieuw elan geven, en daar hoort ook een nieuwe naam bij: KG Mobility.

Korte geschiedenis van SsangYong

De wortels van SsangYong gaan terug tot in 1954, toen ‘Ha Dong-hwan Motor Workshop’ werd opgericht, dat midden jaren ‘70 fuseerde met Ha Dong-hwan Motor om vervolgens onder andere ‘jeeps’ te gaan bouwen voor het Amerikaanse leger, vanaf het midden van de jaren ‘70 onder de naam Dong-A Motor. De naam SsangYong prijkte voor het eerst op modellen in 1986, toen de autobouwer overgenomen werd door de SsangYong Business Group. Er werd vooral ingezet op utilitaire voertuigen en offroad-machines. Het ontwerp was niet altijd even geslaagd naar onze westerse smaak. De eerste generatie van de SsangYong Rodius verdient een speciale vermelding op dat vlak.

De laatste jaren zet het merk vooral in op robuuste 4x4’s, SUV’s en pick-ups met een mooie uitrusting, maar de verkoopaantallen bleven beperkt, met financiële perikelen tot gevolg. Na een aantal afgesprongen overnamepogingen door andere partijen, werd de groep in 2023 gekocht door de Zuid-Koreaanse KG Group, die de naam veranderde in KG Mobility. De naam SsangYong zal op de nieuwe modellen dus geleidelijk aan plaats maken voor KG Mobility.

Wat die nieuwe modellen betreft: de Torres is het eerste model dat de nieuwe stijl van het merk belichaamt, met een design dat een meer eigen karakter heeft. Van de Torres komt er ook een 100% elektrische EVX-uivoering, de tweede EV van het merk na de Korando e-Motion.

Modellen en varianten

Overzicht modellen SsangYong per categorie

Het gamma van SsangYong bestaat vandaag voornamelijk uit SUV’s, maar er is ook een pick-up, de Musso. Over het algemeen bieden de modellen een goede prijs-kwaliteitsverhouding, waarbij de basisuitrusting van een degelijk niveau is. Op elektrisch vlak is de Korando e-Motion, en binnenkort wordt het batterij-elektrische gamma nog uitgebreid met de Torres EVX.

SUV’s en crossovers

Model Koetswerkvorm Motoren Cilinderinhoud Vermogen in kW (pk) CO2-uitstoot in g/km
Tivoli SUV Benzine 1.2 tot 1.5 130 - 163 158-191
Grand Tivoli SUV Benzine 1.5 163 163-175
Korando SUV Benzine, diesel, elektrisch 0 - 1.6 136 - 190 0 - 197
Torres SUV Benzine 1.5 163 181 - 207
Rexton SUV Diesel 2.2 202 214 - 216
Musso Pick-up Diesel 2.2 202 221 - 231

Prijzen

Nieuwprijzen SsangYong

Model Vanafprijs in België in euro incl. btw
Tivoli 23.490
Grand Tivoli 26.490
Korando 29.990
Torres 36.490
Rexton 45.990
Musso 32.658

Tweedehandsprijzen SsangYong

Net zoals de verkoop van SsangYong op de wereldwijde markt eerder beperkt is, is dat ook altijd het geval geweest in België. Het tweedehandsaanbod is dus niet al te groot. De oudere tweedehandsmodellen zijn vaak al voor een paar duizend euro te koop, maar meestal gaat het daarbij over dieselmodellen die heel wat kilometers op de teller hebben en ingezet zijn voor het zwaardere werk.

Maar ook de tweedehandsprijzen van de meer recente modellen (Euro 6, na 2015) zijn betaalbaar. De prijzen van een tweedehands Korando, Rexton, Tivoli, XLV, Kyron of Rodius starten allemaal (ruim) onder de € 10.000. De prijzen van modellen van maximaal 4 jaar oud starten vanaf zo’n € 12.000, terwijl je een Tivoli van een jaar oud kan vinden vanaf zo’n € 17.000.

Alternatieven voor SsangYong

De modellen van SsangYong mogen dan al minder verkocht worden dan die van andere Zuid-Koreaanse merken als Hyundai of Kia, dat wil niet zeggen dat ze niet interessant zijn. Vooral wie op zoek is naar een robuuste SUV, vaak met een mooie uitrusting, of een werkpaard met ladderchassis en vierwielaandrijving, is hier aan het juiste adres. Het is dan vooral in die richting dat we de alternatieven moeten gaan zoeken.

Voor de compacte SUV’s van het merk is er heel wat keuze bij algemene merken als Toyota, Honda, Renault en nog zoveel andere merken. Voor de robuuste 4x4’s is er al wat minder concurrentie tegenwoordig, zeker in deze prijsklasse. Maar een Suzuki Jimny, Toyota Land Cruiser, Ineos Grenadier of Jeep Wrangler zouden in aanmerking kunnen komen. Alternatieven voor de Musso pick-up kan je onder andere gaan zoeken bij Ford, Volkswagen, Toyota of Isuzu.

FAQ

Bestaat SsangYong nog?
De merknaam SsangYong wordt op dit moment nog gebruikt, maar moet geleidelijk aan plaats maken voor KG Mobility, de naam die door de overnemer van het merk de voorkeur geniet boven SsangYong.
Hoeveel verdelers zijn er van SsangYong in ons land?
In België telt het SsangYong-netwerk iets meer dan 30 verdelers en herstellers verspreid over het grondgebied.
Is SsangYong een Chinees merk?
SsangYong is een Zuid-Koreaans merk. Het is een kleine speler uit dat land, dat met onder andere de Hyundai-groep (Hyundai, Kia, Genesis) een belangrijk deel van de wereldwijde autoverkoop voor zijn rekening neemt.
Heeft SsangYong ook elektrische modellen in zijn gamma?
Met de Korando e-Motion heeft SsangYong vandaag één 100% elektrisch model in zijn gamma. Dat krijgt binnenkort het gezelschap van de EVX-versie van de Torres.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen