SsangYong MUSSO te koop: tweedehands en nieuw

}
SsangYong MUSSO

SsangYong MUSSO

In 1954 wordt het Koreaanse bedrijf HMC opgericht om Jeeps te maken voor het Amerikaanse leger. Ook worden er vrachtauto's en bussen geproduceerd. Vanwege overnames en joint-ventures is de naam in de tussentijd al vele malen veranderd. Vanaf 1986 wordt de firma Ssangyong Business Group genoemd, wat 'dubbele draak' betekent. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

SsangYong, een automerk dat staat voor 'dubbele draak'

Een samenwerkingsverband met Mercedes-Benz wordt in 1993 gesloten. Na overnames van Daewoo en daarna SAIC, komt in 2010 het bedrijf in handen van het Indiase bedrijf Mahindra.

De SsangYong Musso: van 1995 tot 2005

De Musso wordt van 1995 tot 2005 gebouwd. De terreinauto is verkrijgbaar in een benzine- en een dieselvariant. De grote troef van deze Koreaan is de gunstige prijs. Concurrenten zijn de Landrover, Nissan Patrol en Mitsubishi Pajero. Sinds 1993 werkt men samen met de Duitse autofabrikant Mercedes-Benz. De motoren die ook geplaatst zijn in de modellen van de G-klasse en de E320, worden door de Koreanen in de Musso geassembleerd. Ook de automatische versnellingsbak komt van Mercedes-Benz. De auto heeft gemiddelde offroad capaciteiten, maar rijdt op de normale weg zeer comfortabel. Standaard wordt de auto geleverd met vele opties, waaronder climate control en ruitenwissers met regensensor. Als optie kan de SsanYong Musso onder andere geleverd worden met grotere lichtmetalen velgen, bestuurdersairbag en cruisecontrol.

Mercedes-Benz diesel- en benzinemotoren

Verkrijgbaar zijn een 2.3 liter benzinemotor met 150 pk en een 6-cilinder benzinemotor van 3.2 liter met 219 pk. De dieselversies zijn een 2.9 liter met 99 pk en een turbodiesel van eveneens 2.9 liter met 120 pk. Gedurende het jaar 1998 krijgt de Musso een facelift. De verschillen zijn minimaal en na tien jaar komt er in 2005 een einde aan de productie. De Musso wordt opgevolgd door de SSangYong Kyron. De auto is tweedehands ook gunstig geprijsd en door de Mercedes-Benz motor zeer betrouwbaar.

Technische gegevens van de SsangYong MUSSO

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens