Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Tesla

Huidige top modellen

Overzicht van de populairste Tesla modellen

Vind nu uw droomauto Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Het Amerikaanse Tesla Motors Inc. heeft haar hoofdvestiging in Palo Alto en heeft momenteel zo‘n 1000 medewerkers in dienst. Naast het tot nu toe enige voertuigmodel Tesla Roadster, ontwerpt en bouwt het bedrijf ook aandrijflijncomponenten voor elektrische voertuigen, bijvoorbeeld voor Daimler en Toyota. Daarnaast bevinden de premium-sedan Tesla Model S en de SUV Tesla Model X zich momenteel in de ontwikkelingsfase.

Zo is het begonnen

De geschiedenis van Tesla Motors Inc. begint eind 2003, toen twee onafhankelijke teams bestaande uit ingenieurs en ondernemers zich verenigden en besloten om een volledig elektrisch aangedreven sportauto commercieel te produceren: de Tesla Roadster. De basis voor dit eigen concept was de AC Propulsion T-Zero, een eveneens elektrisch aangedreven sportauto, die echter nooit in serieproductie is genomen. Elon Musk, één van de vijf bedrijfsoprichters, had zich al tijdens zijn studietijd ten doel gesteld om elektrische voertuigen zo te commercialiseren, dat ze ook voor de brede massa toegankelijk zouden kunnen worden. Van zijn hand stamt dan ook fundamenteel ontwikkelingswerk voor de Tesla Roadster, zoals bijvoorbeeld het designontwerp of het idee om het voertuig met koolstofvezel te omhullen. Het chassis zelf werd daarentegen samen met Lotus Cars geproduceerd, daarom zijn er ook bepaalde gelijkenissen met de Lotus Elise te herkennen. Sinds het begin van de serieproductie in maart 2008 werden er zo’n 2500 exemplaren van de Tesla Roadster geproduceerd. De sportauto is het eerste voertuig ter wereld dat door middel van een lithium-ionen accu een afstand van meer dan 340 kilometer af kan leggen, zonder tussendoor opgeladen te hoeven worden.

Tesla vandaag

Tesla Motors is tot op de dag van vandaag in zekere zin een innovatieproject, want het hoofddoel van de bedrijfsoprichters is veelmeer het verhogen van de beschikbaarheid en het aantal elektrische voertuigen op de wereld, dan het nastreven van economische belangen. Hierdoor komt het dat Tesla in 2010 ondanks inkomsten van bijna 120 miljoen Amerikaanse dollar, onder de streep nog steeds een verlies van circa 40 miljoen Amerikaanse dollar moest accepteren. Pas wanneer de Tesla Model S op de markt komt, waarvan in 2013 allereerst 20.000 exemplaren zullen verschijnen, verwacht het bedrijf zwarte cijfers. Tesla Motors is dan ook nog altijd aangewezen op enkele investeerders, waaronder Toyota, Daimler, maar ook veel privépersonen. Tesla Model S zal als eerste productie in eigen regie slechts ongeveer de helft gaan kosten van de Tesla Roadster. Deze hoorde met zijn fikse prijs van circa 100.000 Euro eerder in de luxeklasse thuis. Maar met de komst van de nieuwe gezinsvriendelijke zevenzitter Tesla Model S moeten nu dan eindelijk ook voor een breed publiek de deuren naar emissievrije elektromobiliteit geopend worden.