Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Focus: Kopen
Focus: Kopen

Autoverzekering

Als u een nieuwe auto koopt, kunt u ook een nieuwe autoverzekering kiezen en dus eventueel geld besparen. Normaal gesproken is een overstap naar een andere verzekering pas aan het eind van het jaar mogelijk.

Als u een nieuwe auto hebt gekocht, moet u deze zo snel mogelijk op uw naam zetten. Zo wordt het doorgaans ook in de koopovereenkomst afgesproken. En dan is ook een autoverzekering verplicht. Vergelijk daarom altijd verschillende aanbieders. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld onze vergelijkingstool gebruiken.

Als u al schadevrije jaren hebt opgebouwd en hiervoor korting krijgt, neemt de nieuwe verzekeraar deze gewoon over. Meestal is een factuur van uw huidige verzekering voldoende om uw schadevrije jaren aan te tonen. Denk erover na of u naast de wettelijke-aansprakelijkheidsverzekering ook een omnium- of diefstalverzekering wilt afsluiten. Ook hier is een vergelijking van verschillende aanbieders altijd de moeite!

Tip: Profiteer van de mogelijkheid om van verzekeraar te veranderen als u een nieuwe auto koopt. U kunt vaak veel besparen, aangezien uw schadevrije jaren door de nieuwe verzekeraar worden overgenomen.

Alle artikels

Proefrit

Auto kopen · Aankooptransactie

Documenten bij de voertuigoverdracht

Auto kopen · Aankooptransactie

Autocheck

Auto kopen · Aankooptransactie
Ontdek meer