Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Cabriodak reinigen

Het zijn niet altijd de juiste weersomstandigheden om met het dak van de cabrio ingeklapt de weg op te gaan. Maar na verloop van tijd wordt het dak door weer en wind vies. Het is wel belangrijk om de do's en don'ts even op een rijtje te hebben.

Er zijn een aantal zaken die men beter niet kan doen als het op het onderhoud van een cabriodak aankomt. Zo is het voor de levensduur en kleur niet verstandig om een cabriodak te impregneren met een beschermende laag. Het impregneren van een cabriodak wordt door professionals dan ook ten zeerste afgeraden. Ook het schoonmaken in de volle zon wordt afgeraden in verband met het te snel opdrogen en intrekken van het reinigingsmiddel. Gebruik voor het cabriokap onderhoud een harde borstel en vermijd het gebruik van lapjes. Zitten er één of meer plastic ramen in de kap? Ga dan zeker niet door de wasstraat. Deze ramen kunnen wel met een doekje en Glassex of een andere glasreiniger afgenomen worden. Niet te hard, want een plastic raam krast snel.

Bij het reinigen van een cabriodak zijn er eigenlijk slechts drie dingen nodig: een borstel, groene zeep en gedemineraliseerd water. Meng de zeep met het water en wrijf het doek langzaam en niet te hard in. Hierdoor worden vlekken gelijkmatig uit de stof gewreven. Laat het geheel even intrekken en spoel het vervolgens weer uit. Bij algvorming is het verstandig om het sopje op een zonvrije plek langer in te laten trekken. De geadviseerde tijdsduur is een complete dag. Na het intrekken is het cabriodak reinigen een fluitje van een cent. Het dak krijgt zijn originele kleur terug en kan er weer een tijdje tegenaan.Het onderhoud van een cabriokap vergt dus niet veel tijd, maar dient wel met beleid te worden uitgevoerd. Een cabriodak reinigen doet men het beste een paar keer per jaar bij normaal gebruik. De juiste balans om het dak mooi te houden, is om het niet te veel en niet te weinig te doen.

Alle artikels

Zo vriezen uw autoruiten niet meer aan

Advies · Auto onderhoud

Winterbanden: ja of nee?

Advies · Auto onderhoud

Auto reinigen afhankelijk van het seizoen

Advies · Auto onderhoud
Ontdek meer