Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Focus: Kopen
Focus: Kopen

Deze nieuwe automerken zijn recent op de Belgische markt verschenen (of zullen binnenkort verschijnen)

De autosector ondergaat een heuse revolutie in Europa. Waardoor verschillende nieuwe automerken opdoemen in ons Belgenland. Kijk even mee naar enkele nieuwelingen!

Er bewoog lange tijd weinig in autoland maar de laatste jaren ging de autosector in stroomversnelling. Met de opkomst van nieuwe merken tot gevolg. Deze compleet nieuwe merken zal je binnenkort zien rondrijden op onze Belgische wegen:

Microlino

D’Ieteren, de importeur van producten van de Volkswagen Group (VW, Skoda, Audi, Seat,...) heeft een nieuw merk in haar portefeuille: Microlino! Hoewel je het gelijknamige product bezwaarlijk een auto kan noemen is de Microlino een compacte tweezits EV met de deur vooraan. Autokenners zullen meteen door hebben dat dit een moderne reïncarnatie is van de BMW Isetta uit de jaren 50.

Mircolino-Belgie

Rimac

Nu we toch bij D’Ieteren zijn, de VW importeur houdt zich niet enkel bezig met een nieuw kleintje, ook is het de officiële verdeler van Rimac. Ri-watte? Rimac, een Kroatische autofabrikant die tegenwoordig mede-eigenaar is van Bugatti én de snelste (elektrische) ter wereld produceert; de Nevera.

Rimac-Nevera-Belgie

BYD

Vergeet Tesla, het Chinese BYD is op weg om de grootste producten van elektrische auto’s ter wereld te worden. Na furore te maken op het Chinese vasteland en andere contreien is het merk eind 2022 neergestreken in België met maar liefst 3 elektrische modellen.

BYD-Belgie

SWM

OneAutomotive, een familiebedrijf uit Geel, zet zich steeds meer in de markt als een importeur. Na eerder merken zoals BAIC, Bestune, DFSK en Seres te importeren vanuit China, staat er nu een nieuweling bij de dealer: SWM. Dat Speedy Working Motors heeft een designhuis in Milaan en bouwt haar auto’s in China.

SWM-Belgie

Lancia

Jawel, dat las je goed. Het ter ziele gegane Lancia wordt terug uit het graf gehaald door moederbedrijf Stellantis. In 2024 zal het merk terug verschijnen in België met een nieuwe generatie Ypsilon. Op korte termijn volgen dan nog twee nieuwe modellen. Opmerkelijk; vanaf 2028 wil lancia zich profileren als een 100% elektrisch model.

lancia-Belgie

Alle artikels

Online-auto-kopen

Online auto kopen: Steeds vaker de norm

Advies · Voorbereiding aankoop
Diesel-of-benzine-auto

Diesel of benzine? Wat moet ik kopen?

Advies · Voorbereiding aankoop
Elektrische-cabrio

De elektrische cabrio: waar blijft hij?

Advies · Voorbereiding aankoop
Ontdek meer