Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

11 elektrische auto’s om naar uit te kijken in 2022

5 jaar geleden waren elektrische auto’s nog een uitzondering, vandaag worden ze stilaan de regel. Dit zijn er 11 die dit jaar op de markt zullen verschijnen.

1. Cupra Born

11 elektrische auto's om naar uit te kijken in 2022: Cupra Born

Na de Seat Mii Electric is deze Cupra Born de tweede Spaanse elektrische auto. Inderdaad, een Cupra. Maar zoals we al konden ontdekken gebruiken de Spanjaarden de basis van de VW ID.3 om er een dynamische EV van te maken.

2. Kia E-Niro

11 elektrische auto's om naar uit te kijken in 2022: Kia e-Niro

Kia is sterk bezig om het design van zijn modellen te vernieuwen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de nieuwe Sportage. Ook de Niro wordt stevig opgefrist en krijgt opnieuw een elektrische versie. Wedden dat die nog beter wordt dan de vorige?

3. Lucid Air

11 elektrische auto's om naar uit te kijken in 2022: Lucid Air

Deze naam klinkt je misschien niet bekend in de oren, maar dit Amerikaanse merk barst van de ambitie. De Lucid Air wordt een elektrische luxe-EV die moet concurreren met de Tesla Model S en Mercedes EQS. De Amerikanen zelf wagen in 2022 hun eerste pasjes in Europa.

4. Mercedes EQE

11 elektrische auto's om naar uit te kijken in 2022: Mercedes EQE

Als je de EQS ‘de elektrische S-Klasse' mag noemen, dan wordt deze EQE bij Mercedes ongetwijfeld ‘de elektrische E-Klasse'. Net als de grotere EQS weliswaar met een geheel eigen design, dat aerodynamisch geoptimaliseerd werd.

5. NIO ET5

11 elektrische auto's om naar uit te kijken in 2022: NIO ET5

Naast Lucid wordt NIO dit jaar een ander nieuw elektrisch merk in Europa. De Chinezen beginnen voorzichtig met enkele ‘EV-gidslanden’ zoals Nederland, en hopen daar deze Tesla-concurrent aan de man te kunnen brengen. Komen de batterijwisselstations mee?

6. Nissan Ariya

11 elektrische auto's om naar uit te kijken in 2022: Nissan Ariya

Wacht eens, hebben we deze Nissan Ariya al niet eerder gezien? Jazeker: de Japanner werd in 2020 al voorgesteld en had afgelopen jaar al gelanceerd moeten worden. Het wereldwijde chiptekort besliste daar anders over, maar de Ariya mikt nu op een herkansing in 2022.

7. Polestar 3

11 elektrische auto's om naar uit te kijken in 2022: Polestar 3

Na 1 en 2 komt logischerwijs 3. Bijzonder veel is er nog niet geweten over de aankomende Polestar 3, behalve dat het een volledig elektrische SUV wordt. Daarnaast wil Polestar de designbanden met Volvo wat losser aanhalen en meer voor een eigen visuele identiteit kiezen.

8. Renault Mégane E-Tech Electric

11 elektrische auto's om naar uit te kijken in 2022: Renault Mégane E-Tech Electric

Na de Twizy en de Zoe is deze Mégane E-Tech Electric de nieuwe elektrische Renault. Maar de Fransman heeft nog maar weinig te maken met de Méganes die we tot nu toe kenden: hij krijgt een geheel eigen crossoverstijl.

9. Skoda Enyaq iV Coupé

11 elektrische auto's om naar uit te kijken in 2022: Skoda Enyaq iV Coupe

De conceptversie heeft Skoda al langer laten zien, maar het productiemodel komt er in 2022. Net als Audi van zijn elektrische Q4 E-Tron een Sportback-versie heeft met lagere daklijn, krijgt de elektrische Enyaq iV eveneens een coupévariant. Dat moet een gunstigere stroomlijn en dus meer rijbereik opleveren.

10. Toyota bZ4X

11 elektrische auto's om naar uit te kijken in 2022: Toyota bZ4X

De eerste elektrische SUV van Toyota krijgt een bizarre naam mee: bZ4X. De Beyond Zero parkeert zich ergens tussen de C-HR en de RAV4, en heeft er in 2022 ook een tweelingbroer rondrijden bij Subaru. Daar zie je hem in de catalogus opduiken als Solterra.

11. Volkswagen ID.5

11 elektrische auto's om naar uit te kijken in 2022: Volkswagen ID.5

Ook Volkswagen plant een coupéversie van zijn elektrische SUV. Net als de Audi Q4 Sportback E-Tron en de Skoda Enyaq iV Coupé komt er dus een Volkswagen ID.5. Jawel, de VW krijgt een aparte modelnaam, maar het gaat in feite wel om een ID.4 met lagere daklijn en dus gunstigere stroomlijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Crisis, waar? Luxemerken breken verkooprecords in 2021

Autonieuws

Subaru Forester krijgt welverdiende facelift

Autonieuws

Skoda Enyaq Coupé iV: dit weten we al

Autonieuws
Ontdek meer