Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Allen naar de ‘Benz-dealer: Mercedes EQS nu 30.000 euro goedkoper

Mercedes-Benz heeft een nieuwe basisversie aan zijn EQS-gamma toegevoegd. Die EQS 350 krijgt iets minder vermogen en een iets kleinere batterij maar vooral een aanzienlijk lagere prijs.

Bij Mercedes noemen ze hun nieuwe EQS wel eens “de S-Klasse onder de EV’s”, dus je zou dan ook een prijskaartje verwachten dat die bijnaam eer aandoet. Aanvankelijk was dat helemaal zo: de goedkoopste versie van Mercedes’ elektrische sedan was bij zijn lancering al zo’n 120.000 euro waard. Daar komt nu verandering in, want de Stuttgarters plaatsen een nieuwe basisversie op het menu.

Nog steeds voldoende rijbereik

De nieuwe instapper gaat als EQS 350 door het leven – en wees gerust: die krijgt niet gewoon een 3.5-liter grote benzinemotor in het vooronder. Hij biedt net als de 450+ een enkele elektromotor op de achteras, al moet die het stellen met 292 pk in plaats van 333 pk aan vermogen. Daarnaast zakt ook het accupakket in capaciteit: zo houdt de EQS 350 nog 90 van de 107,8 kWh over. Dat maakt hem er echter niet veel minder bruikwaar op, want deze versie is nog steeds goed voor een mooie 624 kilometer rijbereik.

Mercedes EQS 350 interieur business

Goedkoper dan de S-Klasse

Je betaalt 89.990 euro voor de EQS 350, maar dan moet je hem wel als ‘Business Line’ bestellen. De nieuwe basisversie is namelijk de enige in het gamma die deze ‘Line’ in het gamma krijgt, naast de gewoonlijke ‘Luxury’- en ‘AMG’-versies. Ook in zijn ‘Business’-versie blijft de elektrische luxesloep mooi uitgerust maar wordt hij voorzien van iets kleinere velgen en laat hij bijvoorbeeld het panoramadak achterwege. Met zijn nieuwe prijs duikt de EQS 350 een mooie 30.000 euro onder die van de EQS 450+ en blijft de EV zelfs 15.000 euro goedkoper dan de basisversie van de Mercedes S-Klasse.

Mercedes EQS 350 Business achterzijde

Mag het toch wat meer zijn?

Over de andere versies gesproken: de EQS blijft natuurlijk ook verkrijgbaar als 450+ en als 580 4Matic. Die krijgen grotere accupakketten en meer vermogen, dat de laatste ook nog eens naar alle vier de wielen stuurt. Nog niet snel genoeg? Dan kan je het model ook als Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ bestellen en genieten van 658 pk aan elektrisch vermogen – en van een gat van 173.030 euro in je broekzak.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Deze Subaru Crosstrek wordt onze nieuwe XV

Autonieuws

De Ferrari-SUV is er eindelijk: dit is de Purosangue

Autonieuws

Peugeot e-308 en e-308 SW stappen volledig over op stroom

Autonieuws
Ontdek meer