Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Ferrari BR20: nog exclusiever? Onmogelijk!

Ferrari rijdt de BR20 naar buiten. Een exclusief exemplaar dat speciaal op vraag van een goede klant werd gebouwd.

Veel mensen dromen van een eigen Ferrari, maar rijke mensen dromen vaak van een unieke Ferrari, zo blijkt. En als je in Maranello een dikke cheque binnenbrengt, dan is dat mogelijk. Ferrari bouwt af en toe dus exclusieve one-offs, auto’s waarvan er maar één exemplaar van bestaat. Kwestie van zeker te zijn dat er geen identieke Italiaan naast de jouwe staat op de parking van het vijfsterrenhotel.

AS24 Ferrari BR20 2021 statisch voor

V12 onder de kap

Dit is alleszins de BR20, een exclusieve tweezitter die gebouwd werd op vraag van een anonieme klant. De BR20 begon zijn leven eigenlijk als een vierzitter: de GTC4Lusso. Die was naar keuze te krijgen met een V8 of een V12 onder de motorkap vooraan, maar de eigenaar koos destijds voor de 690 pk sterke twaalfcilinder. Voor deze one-off haalde Ferrari de achterbank weg, en bekleedden de Italianen het interieur met donkerbruin leder en koolstofvezel.

AS24 Ferrari BR20 2021 statisch achter

Grondig herkneed

Doordat de achterbank achterwege werd gelaten, kreeg deze BR20 een heel andere daklijn. Die loopt door de zwarte contrastkleur van het dak nu als een soort dubbele triomfboog van de A-stijlen naar de C-stijlen, die gestileerde luchtgeleiders kregen, een beetje zoals de 599 GTB Fiorano destijds. Ferrari nam daarnaast ook de bumpers en spoilers onder handen, ging aan de slag met koolstofvezel, en vergat ook de details niet: zo zijn de 20-duimsvelgen en de uitlaatpijpen specifiek gemaakt voor deze BR20.

AS24 Ferrari BR20 2021 interieur

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

VAB-Gezinswagen van het jaar 2022: dit zijn de winnaars!

Autonieuws

BMW plant krachtigste M ooit met afzonderlijke M-SUV

Autonieuws

Skoda Karoq passeert bij de plastisch chirurg

Autonieuws
Ontdek meer