Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Skoda Octavia: Wat een stijl

Stijlvol, boordevol nieuwe technologie én met nieuwe ‘Simply Clever’ snufjes. We heten de nieuwe Skoda Octavia van harte welkom, zowel de berline als de break. Een plug-in hybride is eveneens in het gamma opgenomen.

Skoda heeft de nieuwe Octavia klaar, die meer dan ooit zijn rol wil spelen als luxe-alternatief voor gezinnen tussen de VW Golf en de VW Passat in. Zijn knappe design maakt duidelijk dat er nog veel leven zit in de klassieke sedan- en break (Combi) koetswerken.

Octavia Combi 34rear

Meer Octavia

De nieuwe Skoda Octavia maakt vanzelfsprekend gebruik van het MQB-platform uit de VW Groep (Golf, Passat,…). Skoda laat hem nog een beetje groeien, de berline met 1,9 centimeter en de Combi met 2,2 centimeter. Hierdoor komt er voor de break nog eens 30 liter koffer bij (640 liter), terwijl de berline met 10 liter groeit tot 600 liter. We zien een uitgebreid motorenpallet, met zowel benzine, diesel als aardgas in het aanbod, en een plug-in hybride die dankzij zijn 13 kWh batterijpack tot 55 kilometer elektrisch rijbereik moet aanbieden. Schakelen kan manueel, of automatisch via de DSG met nieuwe, nauwelijks nog zichtbare bedieningshendel.

Octavia Dashboard

Het interieur staat in het teken van digitale vernieuwing, met zowel een digitaal dashboard maar ook een 10-duim groot multimediascherm. En opvallend nog: het stuur telt slechts twee spaken. Goed, veel snufjes zoals de intelligente led matrix-koplampen belanden op de optielijst, maar het oogt allemaal toch bijzonder indrukwekkend.

octavia 042-1920x1280

Slaapwel

Skoda zou Skoda niet zijn zonder enkele ‘Simply Clever’ nieuwigheden. De op smartphonemaat gemaakte opbergvakken in de leuning van de stoelen zijn duidelijk kindvriendelijk en toe te juichen. Maar sta ons toe: een dekentje, rolgordijnen en een kam voor wie in zijn auto wil slapen? Ja, het is ons ook al wel eens overkomen. Maar het is niet bepaald een levensstijl die we gepropageerd willen zien. Gelukkig blijft ook de paraplu in de deur behouden. En ook het opbergvak boven het rolgordijn in de Combi vinden we goed gevonden. De nieuwe Skoda Octavia wordt één van de grote primeurs op het Autosalon van Brussel. We wachten nog op prijzen en precieze lanceringsdata.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Volkswagen koopt (hopelijk) CO2-boetes af via MG

Autonieuws

Lexus frist LS limousine op

Autonieuws

Peugeot keert terug naar Le Mans

Autonieuws
Ontdek meer