Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mercedes GLC 200 Coupé: Het basisbeginsel

De Mercedes GLC kreeg recent een update. Niet meer dan logisch dat de ‘coupé’ versoe snel zou volgen. De wijzigingen aan de opgefriste Mercedes GLC Coupé zijn uiterlijk discreet, maar onderhuids diepgaand. Dat merk je zelfs met de Mercedes GLC 200 Coupé, het basismodel.

Na BMW met de X4 en voor Audi met zijn recent gelanceerde Q3 Sportback dook ook Mercedes in de niche van de compacte SUV met sportief coupé-profiel in de GLC-klasse. Die volgde op de GLE Coupé, met een styling die niet naar ieders smaak was. Daar heeft de GLC lessen uit getrokken. Vooral achteraan toont hij zich een stuk verfijnder dan zijn grotere broer. Bij de restyling zien we een nieuwe lichttekening verschijnen in de led-dagrijlichten en lichtblokken die beter aansluiten bij het huidige aanbod van Mercedes.

AS24 - Mercedes GLC (8)

Zoals de styling al laat uitschijnen, schiet je wat ruimte in ten opzichte van de klassieke GLC. Toch blijft er nog steeds 500 liter koffer over in de GLC Coupé. Alleen wie zijn GLC ziet als een verhuiswagen of het tweede verblijf van de labrador zal te klagen hebben over de dalende daklijn.

AS24 - Mercedes GLC (6)

Online

Het interieur lijkt ook maar beperkt te wijzigen. Wel zien we hier het nieuwe MBUX multimediasysteem opduiken, compleet met aanraakscherm. Het reageert sneller, is makkelijker te bedienen en vooral: het reageert op stembediening. Het volstaat te zeggen: ‘hey Mercedes’ om het te activeren. De airco kan je wijzigen door te zeggen ‘regel de airco op 20 graden’. Maar ook ‘ik heb het koud’ volstaat om de temperatuur omhoog te draaien. Zeg ‘ik heb honger’ en hij afficheert de restaurants in de buurt of op uw traject. Functioneel en onderhoudend, maar eens je voorbij het gadget-gehalte bent, vraag je jezelf af of je dit in de toekomst zal blijven gebruiken. Andere nieuwigheid is het 12,3-duim scherm dat de klassieke analoge tellers vervangt. Je kan de weergave wijzigen en naar eigen smaak instellen.

AS24 - Mercedes GLC (3)

Klein, maar toch een Mercedes

Voor deze test namen we het basismodel, dat bovendien niet al te rijkelijk uitgerust was. Doorgaans krijgen we met opties beladen testwagens mee. Gelukkig maar, want wie een Mercedes GLC 200 wil is toch minstens 50.578 euro kwijt. Maar voor dat geld krijg je wel al de volledige Mercedes-behandeling op vlak van rijcomfort. We rijden met een 2-liter viercilinder met 197 pk, die ook nog eens op een elektrische boost van 14 pk kan rekenen. De motor reageert prompt en toont zich vinnig. Hij werkt meer dan goed samen met de negentrapsautomaat (9G-Tronic) die je standaard in dit model vindt. Misschien dat hij wat te luid doorklinkt onder volle belasting, maar dat is zowat het enige wat we deze motor voor de voeten kunnen werpen.

AS24 - Mercedes GLC (2)

Onderweg blijkt deze kleine GLC een echte Mercedes. Zijn rijcomfort tillen hem boven de concurrentie uit, terwijl hij op een bochtig parcours best wat dynamische kwaliteiten in de strijd kan werpen. Wel zien we dat een hoog gewicht in combinatie met een benzinemotor in de praktijk nog steeds tot een hoog verbruik leidt. We tekenden een testgemiddelde op van bijna 10 l/100 km, waar Mercedes een gemiddeld verbruik van 7,1 l/100 km opgeeft.

Mercedes-Benz-GLC Coupe-2020-1280-1f

Mercedes GLC Coupé 200
Motor viercilinder turbobenzine, 1.991cc
Pk 197 pk bij 5.500 - 6.100 opm
Nm 320 Nm bij 1.650 - 4.000 t/min
0-100 km/u 7,9 sec
Top 215 km/u
Verbruik (WLTP) 7,1 – 7,4 l/100km
Testverbruik 9,8 l/100km
CO2 (WLTP) 161 – 169 g/km
Prijs 50.578 euro

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Mercedes EQC: De chauffeur speelt weer mee

Autotests · Mercedes-Benz

Mercedes CLA 180: Goede basis

Autotests · Mercedes-Benz

Mercedes G350d: De perfecte partner

Autotests · Vergelijk autotests
Ontdek meer