Special: Opel – Paleis 9 – Drie belangrijke Belgische premières

Op het 91ste Autosalon van Brussel stelt Opel drie nieuwe modellen in première voor aan het Belgische publiek: Adam, Mokka en Astra Sports Sedan.

Met de Adam begeeft Opel zich wat buiten zijn terrein om zich te meten met de trendy stadswagentjes. Daarvoor worden, net als bij Mini, zeer ruime personaliseringsmogelijkheden als grote troef uitgespeeld. Aan de eerste reacties te zien, heeft Opel goed gegokt. De Mokka speelt dan weer perfect in op de nieuwe markttendens en maakte een opgemerkt debuut bij de compacte SUV’s. Met zijn look van een kleine Insignia, heeft ook de nieuwe Astra Sports Sedan heel wat punten om mee te scoren. Deze vierde variante van de Astra versterkt meteen de positie van Opel in dit segment.

In Paleis 9 exposeert Opel zowat zijn hele gamma personenwagens, met verder onder meer de Ampera, Antara, Corsa, Insignia, Meriva en ZafiraTourer. Niet minder dan 34 voertuigen staan op de stand van het Duitse merk, met natuurlijk ook het gamma bedrijfsvoertuigen met de Corsa Van, Combo, Vivaro en Movano.

Het zal tevens mogelijk zijn de Opel Ampera te testen op een 400 meter lange piste rond Paleis 1 die voorbehouden is aan ecologische wagens (Eco Test Track). Verder kan men zich overtuigen van de offroad-capaciteiten van de Mokka en de Antara op een spectaculair 4x4-parcours voor Paleis 11. Wetenswaard is ook dat er nog een Astra OPC in Paleis 10 staat tussen de ULM-vliegtuigjes en helicopters.

Net als in 2012 kunnen bezoekers elektronische informatie over het Opel–gamma verzamelen via een e-card, die aan de ingang te verkrijgen is. Op de stand zijn drie punten voorzien om te informatie op te laden.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Opel

Klik hier en zoek uw occasie Opel tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Opel, en een selectie van tweedehandse Opel’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Test: Opel Insignia Country Tourer – Hipster-break

Test: Opel Insignia Grand Sport – De grote vernieuwer

Test: Opel Ampera-e – Echt goed voor meer dan 400 kilometer elektrisch rijden

Ontdek meer