Fiat Barchetta te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Barchetta

Fiat Barchetta

De naam Barchetta betekent vertaald "kleine boot". In 1995 kwam het paradepaardje van Fiat op de markt en werd daarna 10 jaar lang in Noord- Italië geproduceerd. Opvallend aan deze snelle, kleine auto is vooral het sierlijke en krachtige design dat hij te danken had aan de bekende autodesigner Andreas Zapatinas. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Ondanks het grote succes bleef het niet lang bij het oorspronkelijke model van 1995: steeds weer onderging de wagen veranderingen en verbeteringen.

De motor vormde daarop echter een uitzondering en daarom schiet de Barchetta ook vandaag nog met 131 pk, een cilinderinhoud van 1,8 liter en een topsnelheid van circa 200 km/h over de wegen. Bij een verbruik van 8,5 liter per 100 kilometer en met de vervulling van de EU-emissienorm 3 is de Barchetta bovendien relatief zuinig en milieuvriendelijk. Het bijzondere aan de Barchetta: het kleine dak maakt ook openluchtritten mogelijk. Aangezien het Fiat-model echter in het warme Italië geboren is, heeft het af en toe problemen met de Nederlandse winters.

Beoordelingen voor Fiat Barchetta

12 Beoordelingen

4,4

Technische gegevens van de Fiat Barchetta

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens