Mercedes-Benz GLK 220 te koop: tweedehands en nieuw

Mercedes-Benz GLK 220

Mercedes-Benz GLK 220

Voor de Mercedes-Benz GLK 220 staan twee soorten aandrijvingen ter beschikking

Enige tijd geleden begon de markt voor Sport Utility Vehicles (SUV) te veranderen. Er kwam namelijk steeds meer vraag naar kleinere SUV's met betere milieu- en verbruikswaarden. Als reactie hierop ontwikkelden veel fabrikanten compacte SUV's, die doorgaans gebaseerd waren op platforms van sedanseries. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Het Daimler-concern maakte eind 2008 zijn entree in het segment van de compacte SUV's  door de Mercedes-Benz GLK-klasse op de markt te brengen. Technisch gezien had de nieuwe serie van Daimler veel gemeen met de Mercedes-Benz C-klasse. In het begin waren de compacte SUV's echter alleen maar met één soort aandrijving verkrijgbaar, namelijk de '4Matic' gedoopte vierwielaandrijving. Pas in 2009, met het verschijnen van de Mercedes-Benz GLK 220, bood de Mercedes-Benz GLK-klasse ook een model aan dat zowel met vierwiel- als met achterwielaandrijving verkrijgbaar was.

Een dieselmotor voor de Mercedes-Benz GKL 220

De Mercedes-Benz GLK 220 werd aanvankelijk uitsluitend als dieselmodel aangeboden. Vanaf het voorjaar van 2009 was hij het instapmodel onder de dieselmodellen van de SUV-serie. De Mercedes-Benz GLK 220 werd uitgerust met een viercilinder seriemotor met een cilinderinhoud van 2,2 liter. Deze motor werd ook gebruikt voor de Mercedes-Benz GLK 250. In dat model had hij echter wel een hoger prestatievermogen. In de  Mercedes-Benz GLK 220 had de Euro5-motor een prestatievermogen van 125 kW (170 pk). De Mercedes-Benz GLK 220 accelereerde met conventionele aandrijving in 8,5 seconden van nul naar honderd. De versie met vierwielaandrijving had daar 0,3 seconden langer voor nodig. De maximumsnelheid lag op 205 kilometer per uur. Het brandstofverbruik van het model met vierwielaandrijving (gemeten in de gecombineerde rijcyclus) lag volgens de fabrikant op 6,7 liter. Dat ging gepaard met een CO2-uitstoot van 176 g/km. In de uitvoering met achterwielaandrijving verbruikte de Mercedes-Benz GLK 220 gemiddeld zes liter (158 g/km CO2). Daarmee was hij het zuinigste model uit de serie.

Beoordelingen voor Mercedes-Benz GLK 220

26 Beoordelingen

4,8

Technische gegevens van de Mercedes-Benz GLK 220

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens