Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
polestar-2-2022-18-2

Polestar 2

1 / 3
polestar-2-2022-18-2
Polestar 2 Standard Range Single Motor (2022) statisch, achteraanzicht
AS24 Polestar 2 Long Range Single Motor 2021 dashboard

Sterke punten

Kunst op wielen Afwerking interieur Android besturingssysteem (in een auto!)

Zwakke punten

Niet de meest zuinige EV op de markt Demping Performance Pack Apple Carplay-connectie pas vanaf 2022

Polestar 2 Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Polestar 2, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 56.980,-*
Tweedehands vanaf:€ 15.000,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:4.4 - 7.4s
Maximumsnelheid:224 - 205 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):0 - 0 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):0 - 0 kWh/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4606 x 1859 x 1473 mm
Portieren:5
Kofferruimte:405 - 1095 liter
Aanhangergewicht:377 - 487 kg

De eerste échte Tesla-killer

De roots mogen dan wel in de racerij liggen (met geprepareerde Volvo’s), sinds 2015 is Polestar een eigen autobouwer van elektrische en plug-inhybridewagens. De Polestar 2 was in 2018 het eerste échte antwoord op publiekslieveling Tesla Model 3.

Interesse in een Polestar 2

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goeie redenen

  • Qua designstatement kan de Polestar 2 tellen. Met een design dat stamt van de Volvo 40.2 Concept krijgt de Polestar 2 scherpe Zweedse lijnen en een snuit om U tegen te zeggen.

  • Omdat Polestar een zusterbedrijf is van Volvo mag het diens kennis op vlak van interieurs overnemen. Daarom is de binnenzijde van de elektrische sedan een knap staaltje van fraaie materialen en dito afwerking.

  • Met twee verschillende accu’s en voorwiel- dan wel vierwielaandrijving mikt Polestar op een ruim spectrum van klanten met de Polestar 2.

  • De Polestar 2 is de eerste productiewagen die gebruik maakt van het Android besturingssysteem. Daardoor is de Polestar 2 zo logisch te bedienen als je smartphone.

Alle belangrijke gegevens over de Polestar 2

Uitvoeringen (Motoren en batterij)

Polestar verpakt haar Polestar 2 in drie simpele uitvoeringen: Standard Range Single Motor, Long Range Single Motor en Long Range Dual Motor. Telkens hebben die uitvoeringen een impact op het vermogen, de accu en de range.

De Standard Range Single Motor (SRSM) werd in 2021 gelanceerd en laat zich kenmerken door één elektromotor op de vooras van 225 pk en een accu van 63 kWh. Vanaf 2022 kreeg die SRSM een kleine update waardoor hij mag beschikken over 231 pk en een accu van 69 kWh. Actieradius? 478 km volgens de WLTP-cyclus. Snelladen gaat dan weer aan 133 kW DC.

De Long Range Single Motor (LRSM) neemt de 231 pk sterke elektromotor van de Standard Range over en vergroot de accu naar 78 kWh. Daardoor stijgt de range naar maximaal 551 km (WLTP). Bijkomstig kan deze LRSM net wat sneller snelladen aan 151 kW DC.

Aan de top staat de Long Range Dual Motor (LRDM) die tot 2021 simpelweg door het leven ging als “Polestar 2” (wegens geen andere varianten). Met zijn twee elektromotoren (één op elke as) is deze elektrische sedan goed voor een systeemvermogen van 408 pk. De accu van 78 kWh zorgt op haar beurt dan weer voor een theoretische range van 487 km (WLTP). Snelladen gaat aan 151 kW DC. Wat deze versie inboet op range tegenover de Long Range Single Motor, maakt hij ruimschoots goed aan prestaties. Met dank aan een sprint naar de honderd van amper 4.7 seconden.

In het eerste productiejaar kon je de Polestar 2 eveneens krijgen als Launch Edition met een riante uitrusting. Daarna werden drie pakketten geïntroduceerd: Plus, Pilot Lite en Performance. Plus zegent de Polestar 2 met een rist luxueuze opties zoals een panoramisch dak, premium audiosysteem en een energiebesparende warmtepomp. Pilot Lite voegt een resem veiligheidsvoorzieningen toe zoals een 360°-camera, adaptieve cruisecontrole, rijstrookassistent en noodremhulp. Het Performance-pakket is enkel beschikbaar op de Dual Motor-uitvoering en rust de Polestar 2 uit met onder andere Brembo-remmen, Öhlins dempers en de nodige gouden accenten. Vanaf 2022 verhoogt het Performance-pakket ook het vermogen naar 476 pk.

In 2022 lanceerde Polestar ook nog de Polestar 2 BST Edition 270 die de aandrijflijn van de Dual Motor overneemt maar het vermogen doet stijgen naar 476 pk. Daarnaast staat hij dichter tegen de grond en krijgt hij aanpassingen aan de ophanging. Amper 270 exemplaren heeft Polestar gemaakt van deze uitvoering. Te herkennen aan de racestreep op de motorkap!

Afmetingen

Met zijn lengte van 4.6 meter, breedte van 1.89 meter en hoogte van 1.47 meter speelt de Polestar 2 in het segment van de zakelijk berline. Een segment dat decennialang gedomineerd werd door pakweg de Audi A4, BMW 3 reeks en Mercedes C-Klasse. Pientere kijkers zullen evenwel opmerken dat de Polestar 2 opvallend hoog op zijn pootjes staat, ondanks het sedandesign. Zo torent hij met gemak uit boven een Audi A6 Avant! Dit kom uiteraard omdat hij zijn onderstel deelt met de Volvo XC40 crossover en ergens plaats moet vinden voor de grote accu.

Het koffervolume van de Polestar 2 meet 405 liter en kan met vlakke achterbank opgedreven worden tot 1.095 liter. Ook vooraan heeft hij nog een kleine bagageruimte van 35 liter, handig om je laadkabel in kwijt te geraken! Tegenover kofferkoning Tesla Model 3 weet de Polestar 2 echter geen vuist te maken.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De catalogusprijzen van de Polestar 2 beginnen bij 47.600 euro voor de Standard Range Single Motor. De Long Rang Single Motor kost je minimaal 53.500 euro terwijl de Long Range Dual Motor je 57.500 euro kost in de basis. Pakketten Pilot Lite, Plus en Performance kosten respectievelijk 3.000 euro, 5.000 euro en 6.500 euro op moment van schrijven.

Op het moment van schrijven (zomer 2022) is de Polestar 2 zo nieuw, dat het aanbod van tweedehandsexemplaren vrij beperkt is. Werpen we toch een blik op Autoscout24, dan zien we tweedehandsprijzen die starten aan 55.900 euro en doorlopen tot 65.950 euro.

Design-highlights en interieur

De Polestar 2 EV is een zeer moderne 5-deurs fastback, die vol zit met bijzondere designsnufjes. Zo heeft de auto achterlichten over de hele breedte en een zeshoekige, holle versnellingspook met een verlichte Poolster in het midden. De achterkant van de auto loopt schuin af, waardoor de luchtweerstand lager wordt.

Coolheid druipt er vanaf

Feit: Volvo weet hoe het knappe auto’s moet bouwen. Feit: Polestar is een zustermerk van Volvo. Leg je die twee puzzelstukken samen en het zal je niet verbazen dat de Polestar 2 een visueel plaatje is. Een minimalistische aanpak met Zweedse scherpe lijnen en hypermoderne accenten. De Performance-uitvoering voegt er nog een hoop gouden accenten aan toe. Jep, dit is misschien wel de mooiste EV van het moment.

“Android Auto”

Dat Polestar niet enkel auto’s wil bouwen is wel duidelijk in het interieur. Zo was de Polestar 2 de eerste auto die volledig draaide op Android-software. Dat klinkt triviaal maar het zorgt er voor dat de Polestar 2 futureproof en verrekt makkelijk te bedienen is. Voor de afwerking rond dat systeem kan Polestar genieten van de vakkennis van Volvo. Daardoor mooie materialen en een degelijke afwerking. Een Android Auto op wielen… maar wel eentje met een puike afwerking.

Rijhulp en veiligheid

Bij de Euro NCAP-crashtest in 2021 wist de Polestar 2 de maximumscore van vijf sterren te behalen. Het aanbod veiligheidsitems is dan ook uitgebreid op deze Zweed. Let wel, bij de lanceringsmodellen was dit standaard, bij de introductie van de verschillende varianten worden een hoop veiligheidssnufjes verstopt achter de Pilot Lite-optie. Een klein beetje flauw voor een Zweeds merk, niet?

Alternatieven

Een vuist maken tegen de Tesla Model 3, dat was het doel van Polestar met de 2. Waardoor je die Amerikaan uiteraard mag zien als dé rivaal van deze Zweed. Daarnaast heeft BMW ook nog de i4 in haar line-up en Mercedes de EQE. Een kwartet van uitzonderlijk geslaagde EV’s die elk focussen op een ander accent. Een miskoop doe je evenwel nooit!

FAQ

Hoeveel kost de Polestar 2?
De Polestar 2 heeft een catalogusprijs van 47.600 euro (Standard Range Single Motor). De Long Range Single Motor kost 53.500 euro, de Long Range Dual Motor 57.500 euro. Het tweedehandsaanbod is nog beperkt, waardoor de prijzen in dezelfde grootteorde liggen.
Hoe groot is het koffervolume van de Polestar 2?
Met de rugleuning van de achterbank rechtop bedraagt het koffervolume van de Polestar 2 405 liter. Klap je de rugleuning neer, dan maak je in totaal 1.095 liter vrij. Vooraan zit er nog een opbergvak van 35 liter.