Ga naar hoofdinhoud

Volkswagen Passat CC te koop: tweedehands en nieuw

Volkswagen Passat CC

Volkswagen Passat CC

In januari 2008 introduceerde Volkswagen de Passat CC uitvoering van de reguliere Volkswagen Passat B6. De CC Passat VW is een vierdeurs coupéversie van de Passat, waarbij CC staat voor Comfort Coupé. De CC Passat is door Volkswagen gepositioneerd binnen het Volkswagen modellengamma tussen de reguliere Volkswagen Passat en de luxere Phaeton. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Carrosserievorm

Carrosseriekleur

Introductie Volkswagen Passat CC

De bedoeling van Volkswagen is om met deze auto de directe concurrentie aan te gaan met modellen zoals de Mercedes-Benz CLS, Audi A7 en Maserati Quattroporte. Met het interieur van de Passat CC legt Volkswagen de nadruk op luxe en comfort waarbij de achterbank vervangen is door twee grote comfortabele kuipstoelen. Het sport getunede onderstel van dit model combineert de rijervaring van een sportwagen met het comfortabele interieur van een luxe sedan. In 2012 kreeg de Volkswagen Passat CC een facelift en sindsdien gaat het model verder onder de nieuwe naam Volkswagen CC.

Technische gegevens

Aangezien de Volkswagen Passat CC gebaseerd is op de standaard Passat zijn er tussen de beide modellen vele overeenkomsten op technisch gebied. Wanneer men zoekt naar een tweedehands Volkswagen Passat CC zal het motorenaanbod op benzinegebied altijd beginnen met de 1.8 liter TSI motor met 160 pk, gevolgd door een 200 pk sterke 2.0 liter TSI motor. De meest krachtige uitvoering is uitgerust met de 3.6 liter VR6 motor met 300 pk, zoals deze ook in de Passat R36 wordt aangeboden. Deze krachtige VR6 motor is standaard gekoppeld aan een automatische DSG versnellingsbak en het 4motion vierwielaandrijvingssysteem van Volkswagen. Met deze combinatie kan een acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur in 5,6 seconden worden afgelegd.

Motoren

Op het gebied van dieselmotoren wordt de Passat CC geleverd met een 2.0 TDI common-rail motor met 140 pk, zowel als een 2.0 TDI motor met 170 pk. Deze motoren zijn ontworpen om te voldoen aan de Euro 5 uitstootnormen van 2009. Ondanks dat de CC Passat gebaseerd is op hetzelfde PQ46 platform als de normale Passat en de Volkswagen Golf is de VW Passat CC 27 mm langer. De auto heeft een totale lengte van 4,8 meter.

Uitrusting

De keuze om een auto tweedehands te kopen wordt veelal gemaakt op zakelijk gebied. Een tweedehands auto zoals de CC Passat VW is gericht op de zakelijke markt en dat is merkbaar in de uitrusting waarmee het model geleverd wordt. Het auto hold system grijpt in wanneer de auto op een heuvel staat en zorgt ervoor dat deze niet zomaar wegrolt. Lane assist zorgt er door kleine stuurcorrecties voor dat de auto tijdens het rijden niet de doorgetrokken streep overschrijdt. Naast deze systemen wordt de VW Passat CC ook geleverd met Front Assist, wat de auto indien nodig in een noodsituatie afremt of zelfs compleet tot stilstand brengt. De Park Assist en Rear Assist systemen vergemakkelijken het parkeren en kunnen het parkeren zelfs bijna compleet uit handen nemen. Park Assist herkent door middel van diverse camera's een beschikbare parkeerplek aan de rechterkant van de auto en stuurt de auto er vervolgens zelf achteruit in. De bestuurder hoeft alleen gas te geven en tijdig te remmen wanneer de auto geparkeerd is. Rear Assist bestaat uit een achteruitrijcamera waarbij het beeld wordt weergegeven op het centrale display in de auto.

Beoordelingen voor Volkswagen Passat CC

63 Beoordelingen

4,7

Technische gegevens van de Volkswagen Passat CC

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens