Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
DB2013AU01026_large.jpg

Volkswagen Jetta

1 / 3
DB2013AU01026_large.jpg
DB2010AU01578_large.jpg
DB2011AU00135_large.jpg

Sterke punten

  • Ruim interieur
  • Grote koffer
  • Comfortabel weggedrag

Zwakke punten

  • Minder goede afwerking dan Golf
  • Beperkt onderscheid t.o.v. Passat
  • Betrouwbaarheid 1.4 TSI 160 pk

Volkswagen Jetta Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Volkswagen Jetta, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 6.900,-*
Tweedehands vanaf:€ 1.100,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:7.2 - 12.2s
Maximumsnelheid:90 - 235 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):95 - 202 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):4.1 - 8.4 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4554 x 1778 x 1459 mm
Portieren:4
Kofferruimte:510 - 510 liter
Aanhangergewicht:437 - 602 kg

Niet zomaar een Golf sedan

Voor de zesde generatie van de Jetta wilde Volkswagen het onderscheid met de Golf groter maken. De berline werd dus wat groter, kreeg een meer onderscheidend design en werd wat goedkoper gebouwd, al had dat vooral een invloed op de Amerikaanse prijzen - in Europa bleef de Jetta in hetzelfde prijssegment. De relatieve populariteit van zijn voorganger haalde hij echter niet meer op onze markt en in eind 2017 werd de Jetta uit het gamma gehaald. In de VS en China is de Jetta wel nog te koop.

Interesse in een Volkswagen Jetta

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Door het platform van de Golf VI te verlengen, kreeg de Volkswagen Jetta een bijzonder ruim en gemakkelijk toegankelijk interieur. Ook de koffer was zeer groot voor zijn klasse met 510 liter en je kon de achterzetels ook nog neerklappen.

  • Net als de Golf is de Volkswagen Jetta gezegend met een gezond, gebalanceerd weggedrag met een hoog comfortniveau.

  • Je kon de Jetta ook best knap aankleden, met een tweekleurig interieur en sierdelen in houtlook, zetelverwarming, parkeersensoren voor en achter, een panoramadak, enzovoort. Daar betaalde je nieuw wel een lieve prijs voor.

  • De Volkswagen Jetta was er ook als zelfladende hybride, op basis van de 1.4 TSI en een kleine batterij die tijdens het rijden (of liever remmen) oplaadt. Nieuw was het financieel geen interessante keuze, maar een tweedehands exemplaar kan voordelig zijn qua inschrijving en vaste kosten.

Alle belangrijke gegevens over de Volkswagen Jetta

Motoren

Het motorengamma van de Volkswagen Jetta van de zesde generatie bestond volledig uit turbomotoren. De instapmotor was een 1.2 TSI van 105 pk, gevolgd door een 1.4 TSI van 122 pk. Diezelfde motor had je ook met 160 pk, maar deze motoren staan erom bekend problemen te krijgen met de distributieketting en met een hoog olieverbruik. Even checken of hier al oplossingen voor zijn toegepast, dus.

De topmotor was de 2.0 TSI uit de Golf GTI, 200 of 210 pk sterk. Daarnaast had je ook nog een Jetta Hybrid, die een 150 pk sterke 1.4 TSI combineerde met een 20 kW sterke elektromotor en een kleine, zelfladende batterij. Het gaf de Jetta een CO2-uitstoot van 95 g/km, in de praktijk kan je een kleine 6 liter per 100 km halen. Deze versie is ook wat goedkoper om in te schrijven en heeft ook een nieuwere 1.4 TSI die betrouwbaarder is.

Op diesel bestond het aanbod uit een 1.6 TDI van 105 pk en een 2.0 TDI van 140 pk. Alle motoren behalve de 1.2 TSI waren leverbaar met een DSG-automaat, standaard had je een manuele vijf- of zesversnellingsbak.

Afmetingen

De Volkswagen Jetta VI werd een stukje langer dan zijn voorganger: 4,64 meter lang, 1,78 meter breed en 1,48 meter hoog. Daarmee werd er een groter onderscheid met de Golf gemaakt, maar vervaagde het verschil met de Passat ook een beetje. Het gaf de Jetta wel een uitzonderlijk ruim interieur en een koffer van 510 liter. Het gewicht van de Jetta varieert van 1,2 tot 1,35 ton en je kon maximaal 1,5 ton trekken ermee.

Uitvoeringen

Het modelgamma van de Volkswagen Jetta bestond uit de Easyline, Trendline, Comfortline en de Highline als topversie. De standaarduitrusting was behoorlijk, maar de optielijst was ook behoorlijk lang, waardoor je de basisprijs flink kon spekken met de vele aankledingsmogelijkheden.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

Je vindt al een Volkswagen Jetta VI vanaf ongeveer 6.500 euro, meestal met een dieselmotor en een hoge kilometerstand - maar dat kunnen deze motoren wel hebben mits correct onderhouden. Een Jetta met benzinemotor is erg zeldzaam in België, daarvoor kijk je dus best ook eens in Nederland. In België betaal je er minstens 8.000 euro voor. Een Jetta Hybrid is al helemaal zeldzaam en kost ook wat meer centen - minstens 13.000 euro, maar ze zijn standaard ook beter uitgerust met bijvoorbeeld een DSG-bak en een hoger uitrustingsniveau.

Design-highlights en interieur

De zesde generatie Jetta zette een stapje omhoog en omlaag tegelijkertijd. Omhoog in formaat, want om het onderscheid met de Golf groter te maken - voorgaande generaties waren simpelweg een Golf met kofferbak - groeide de Jetta en werd het meer een mini-Passat. Maar het model zette ook een stapje omlaag qua prijsklasse, want Volkswagen wilde het model als niet-premium in de markt zetten in Noord-Amerika, nog altijd de grootste markt voor de Jetta. Wel kreeg de Europese versie een multilink achteraan om het rijgedrag op peil te houden. Er werd in 2014 een facelift gepresenteerd voor de VS, maar die kwam niet naar Europa.

Goedkoper gebouwd

Aan boord merkte je dat de Jetta wat goedkoper gebouwd moest worden dan de Golf. De afwerking is van een minder hoog niveau dan in de Golf VI, en al zeker dan in de Golf VII die niet veel later op de markt kwam. De stoelen zitten wel goed, maar het dashboard werd wat plastiekerig en het zit ook allemaal niet zo stevig of kraakvrij in elkaar als in zijn Europese neef. De Jetta krijgt wel pluspunten voor zijn ruime cabine en zijn bijzonder grote koffer, die ook nog eens uit te breiden is door de achterzetels plat te leggen.

Rijhulp en veiligheid

De Volkswagen Jetta werd misschien wat goedkoper gebouwd, maar op veiligheid is er niet beknibbeld, zo getuige de 5 sterren van Euro NCAP in 2011 en krijg je standaard ABS, ESP, een noodremhulp en een volledig arsenaal aan airbags (al waren de zijdelingse airbags achterin optioneel). Isofix is ook standaard. Moderne actieve systemen als een spoorassistent, adaptive cruise control, een dodehoekmonitor of vermoeidheidsdetectie waren echter niet te bestellen op de Jetta.

Alternatieven

De Volkswagen Jetta kwam uit op een moment dat compacte vierdeurs berlines al niet meer zo populair waren op onze markt - het is dan ook net daarom dat hij intussen uit het gamma is gehaald. Je had in de jaren 2010 wel nog een Opel Astra sedan, een Ford Focus sedan, de Mitsubishi Lancer, Chevrolet Cruze, Skoda Octavia en de Volvo S40, maar intussen zijn ook al deze modellen niet meer nieuw te koop.

FAQ

Is de Volkswagen Jetta nog nieuw te koop?
Ja, maar niet in Europa. Vanwege de tegenvallende verkoopresultaten heeft Volkswagen eind 2017 besloten de stekker eruit te trekken en de Jetta enkel nog in Amerika en China aan te bieden.
Was de VW Jetta er ook als hybride?
Ja, de Volkswagen Jetta Hybrid had een combinatie van een 1.4 TSI-benzinemotor en een kleine elektromotor met zelfladende batterij. Je zou het als een opwarmertje voor de moderne plug-in hybrides kunnen zien. De Jetta Hybrid had een CO2-uitstoot van 95 g/km en een ongeveer 2 liter lager verbruik dan een gewone 1.4 TSI.
Hoeveel kost een Volkswagen Jetta?
Voor een Volkswagen Jetta VI betaal je in België minstens 6.500 euro voor een diesel met een hoge kilometerstand. Een Jetta op benzine is zeldzamer en je betaalt er minstens 8.000 euro voor. Een Jetta Hybrid is al helemaal zeldzaam en kost ook wat meer centen - minstens 13.000 euro.

Beoordelingen voor Volkswagen Jetta

21 Beoordelingen

4,5