Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volkswagen Golf Plus

De Volkswagen Golf Plus wordt in 2005 op de markt gebracht

Het Volkswagen-concern uit Wolfsburg nam tot in de jaren ‘80 genoegen met slechts één carrosserievorm van haar belangrijkste volumemodel VW Golf: een hatchback die tot de compacte middenklasse behoorde. Pas in de derde generatie van de VW Golf begon Volkswagen de serie uit te breiden door een modelfamilie met verschillende bouwvarianten te ontwikkelen. Lees meer

Alternatieve modellen

Daartoe hoorden aanvankelijk cabriolets, combi's en vierwielaangedreven versies. In 2003 gebruikte de producent het platform van de Golf vervolgens voor het ontwikkelen van de eerste compacte MPV van het merk: de VW Touran. Daarna volgde nog een model dat tussen een MPV en sedan inzit. Dit model kwam als VW Golf Plus op de markt en vult sinds 2005 de collectie aan. In 2009 kreeg de VW Golf Plus een modelonderhoud, wat lichte modificaties aan de koplampen en vernieuwingen in het interieur met zich mee bracht.

De VW Golf Plus is zo'n tien centimeter hoger dan de Golf-sedan

De vormgeving van de buitenzijde van de VW Golf Plus sluit aan bij het design van de vijfde generatie Golf-sedans. Met een lengte van 4,20 meter, een breedte van 1,76 meter en zijn 1,58 meter hoge carrosserie heeft de VW Golf Plus echter tegelijkertijd de typische kenmerken van een kleine MPV. Dat hangt vooral samen met de dakconstructie, die vergeleken bij de sedans hoger is: de VW Golf in klassieke bouwwijze is bijna tien centimeter lager. De breedte, lengte en wielbasis van de modellen zijn daarentegen gelijk. De VW Golf Plus is geschikt voor vijf passagiers. Praktisch voor de achterste passagiers is dat zij dankzij het hoge dak over meer hoofdvrijheid beschikken. Bovendien kan men op de achterste zitplaatsen gebruik maken van klaptafeltjes die ingebouwd zijn in de leuningen van de voorste stoelen. Bij neergeklapte achterste zitplaatsen heeft de bagageruimte van de VW Golf Plus een laadvolume van 1450 liter.

De motoruitrusting van de VW Golf Plus

Het basismodel van de VW Golf Plus werd aanvankelijk met een 1,4 liter benzinemotor met een vermogen van 55 kW (75 pk) uitgerust. In de zomer van 2010 werd deze motor echter vervangen door een 1,2 liter motor met een vermogen van 63 kW (85 pk). De VW Golf Plus is ook verkrijgbaar met twee verschillende 1,4 liter benzinemotoren met een vermogen van 59 kW (80 pk) ofwel 125 kW (170 pk). Het krachtigste model is de VW Golf Plus met een 2,0 liter benzinemotor en een vermogen van 110 kW (150 pk). Als dieselmodel wordt de VW Golf Plus aangeboden met een 1,6 liter basismotor. Sinds 2008 is er echter ook een commonrail dieselmotor verkrijgbaar, waarmee de VW Golf Plus een vermogen van 103 kW (140 pk) heeft.

Beoordelingen voor Volkswagen Golf Plus

148 Beoordelingen

4,6