Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ford Mustang Mach E: Elektrische Mustang komt 600 kilometer ver

Schokgolf bij Ford. Hoezee, we krijgen een elektrische Ford die 600 kilometer ver komt. Maar… een Mustang SUV?

Ford had alle namen kunnen kiezen, maar Mustang? De klassieke Amerikaanse coupé? Moment, want eigenlijk loopt Ford voor op een trend die we de komende jaren in het autolandschap zullen merken: mensen kopen geen merk meer, maar een model. Een 500 is zo’n waardevol merk, een Fiat niet. Een Mustang is zo’n waardevol merk, een Ford niet. Natuurlijk, dit zijn marketingideeën, het valt altijd nog af te wachten wat mensen daar echt van vinden.

HERO 2 029 FLOOR SHADOW

Tesla-kopie

Ford heeft nog niet weinig naar Tesla liggen loeren, naar de Model X meer bepaald. Alleen de vleugeldeuren heeft het niet gepikt, maar wel bijvoorbeeld de opstelling met het grote multimediascherm in het interieur.

ford mustang mach e 7 6332

Ford heeft een akkoord met Volkswagen om de batterijtechnologie uit Wolfsburg te gebruiken, maar die is gericht op kleinere modellen, niet deze Mustang Mach E. Die komt eind 2020 op de markt met een zelf door Ford ontwikkeld elektrisch systeem. Ford biedt twee versies aan, eentje met een batterijpack van 75,7 kWh en eentje met 98,8 kWh. Het is die laatste die een rijbereik voorlegt van 600 kilometer. Wie hem met een Wallbox thuis oplaadt, moet rekenen op een laadtijd van iets minder dan 10 uur. Aan een gewone stekker laden duurt langer dan 40 uur. Aan een snellaadpaal van het Ionity-netwerk heeft hij net geen 40 minuten nodig om 80 procent van zijn capaciteit bij te vullen.

ford mustang mach e 5 6329

Net geen 50.000 euro

In de States biedt Ford de goedkoopste Mach E aan voor net geen 44.000 dollar, bij ons zou de goedkoopste Mustang Mach E nog net onder 50.000 euro blijven, waarmee hij veel goedkoper is dan zijn directe concurrenten als de Tesla Model Y en de Jaguar i-Pace.

ford mustang mach e 3 6328

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Brits bedrijf bouwt je BMW M3 CSL om naar handbak

Autonieuws

Betekent ongeluk met Duitse Tesla einde van touchscreens in auto’s?

Autonieuws

Mercedes T-Klasse: Familiebusje komt zo

Autonieuws
Ontdek meer