Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Jaguar F-Type: Red de coupé

Qua facelifts kan dit tellen. Jaguar frist de F-Type op, met een spectaculair gezicht. Een gezicht dat doet denken aan Aston Martin en aan de nieuwe Ferrari Roma… maar dan een stuk goedkoper.

Dank u Jaguar, om te blijven geloven in de klassieke coupé, ook al heeft die het moeilijk momenteel tegen de ‘SUV-coupés’ en de ‘coupés met vier deuren’. Audi heeft dit jaar laten weten dat de TT geen vervolg krijgt, en de 911 doet het vooral nog goed omdat Porsche het aantal variaties op de 911 maar blijft uitbreiden. In Europa verkoopt Jaguar iets meer dan 4.000 F-Types per jaar, met de coupé die het iets beter doet dan de roadster. Maar laat ons wel wezen: dit zijn marginale verkoopscijfers. Gewoon ter referentie: jaarlijks verkoopt Jaguar zes keer zoveel F-Pace SUV’s in Europa.

Jag F-TYPE R 21MY Velocity Blue Reveal Switzerland 02.12.19 02

25 pk meer

Maar dus: hoezee, de sportcoupé blijft belangrijk bij Jaguar en we krijgen een knap vernieuwde F-Type. Die gooit de V6 definitief overboord in Europa, er is alleen nog sprake van een viercilinder turbobenzine en een V8. De 2-liter turbo beschikt over 300 pk en achterwielaandrijving, de 5-liter V8 met compressor (450 pk) laat zowel achter- als vierwielaandrijving toe, en de Jaguar F-Type R met V8 (575 pk, +25 pk) opteert voor uitsluitend vierwielaandrijving. Die laatste knalt naar 100 km/u in 3,7 seconden.

Jag F-TYPE 21MY Image Studio Interior Ebony 02.12.19 01

Alleen nog automaat

Het is ook gedaan met manueel schakelen in de F-Type, Jaguar biedt alleen nog de ZF achttrapsautomaat aan met een verbeterd schakelprogramma. We zien ook een verbeterd digitaal dashboard met meer menu’s. De basisprijs van de vernieuwde Jaguar F-Type bedraagt 65.100 euro.

Jag F-TYPE R 21MY Velocity Blue Reveal Switzerland 02.12.19 01

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Elon Musk hint naar goedkopere Tesla Model 2 hatchback

Autonieuws

Ford Mustang Mach-E 1400 is EV met 7 elektromotoren

Autonieuws

Dak eraf: Skoda Slavia is Scala speedster

Autonieuws
Ontdek meer