Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Rimac Nevera: 1.914 pk en volledig elektrisch! (2021)

De Kroaten van Rimac hebben hun laatste nieuwe creatie klaar. De Nevera schiet van 0 naar 100 km/u in amper 1,9 seconden dankzij vier elektromotoren die niet minder dan 1.914 pk produceren. Een hypercar? Zeg maar ‘ruimteschip’.

Bij Rimac leveren ze geen half werk. In 2018 verbaasden de Kroaten de autowereld met het conceptmodel C_Two. Vandaag is de productieversie klaar: de Nevera. Die is niet alleen volledig elektrisch, maar ook een van de snelste auto’s ter wereld.

AS24 Rimac Nevera 2021 rijdend achter

1,9 seconden

De laatste jaren hebben de ingenieurs van dit nieuwe merk het recept van de C_Two verfijnd. Zo kreeg het onder meer nieuwe aerodynamica, efficiëntere remmen en een herwerkt koelingssysteem. De basisformule bleef evenwel ongewijzigd. Elk wiel krijgt een elektromotor en een versnellingsbak met twee verzetten. Het totale vermogen? 1.914 pk en 2.360 Nm! Daardoor schiet deze hypercar naar 100 km/u in amper 1,9 seconden. Meer nog: in 9,3 seconden, de sprinttijd van een gewone auto, haalt deze Nevera 300 km/u. De topsnelheid? Die bedraagt maar liefst 412 km/u...

AS24 Rimac Nevera 2021 interieur

Grand tourisme

Maar Rimac wil niet zomaar een hypercar van superlatieven bouwen. De nieuwe Nevera moet ook een comfortabele GT zijn. Naast een comfortabel interieur krijg je dus ook alle technologie om het rijden aangenamer te maken, zoals 13 camera’s, 6 radars en 12 ultrasone sensoren.

In de koolstofvezel monocoque zit ook de grootste batterij op de markt. Die heeft een capaciteit van 120 kWh en geeft deze hypercar een rijbereik van 550 kilometer. Een van de 150 exemplaren kopen? Dat is dan 2 miljoen euro, graag.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ford Puma ST Gold Edition: ideetje van sociale media

Autonieuws

Porsche 911 GT3 Touring is de 911 die je moet hebben

Autonieuws

Waterstof in je Defender: Land Rover test prototype

Autonieuws
Ontdek meer