Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Suzuki Swace: mini-make-over en meer vermogen

Net als de Toyota Corolla Touring Sports is de quasi identieke Suzuki Swace toe aan een update. Die levert hem iets andere looks en iets meer vermogen op.

In 2020 voegde Suzuki de Swace toe aan zijn gamma, een nagelnieuwe hybride break die samen met de al even nieuwe hybride SUV Across verse klanten richting de Japanse showrooms moest trekken en de gemiddelde CO2-uitstoot van het merk naar beneden moest halen. Nu goed, helemaal nagelnieuw waren die Swace en Across niet, want in wezen ging het om de Toyota Corolla Touring Sports en de Toyota RAV4 met een Suzuki-logo.

Suzuki Swace (2023) statisch, vooraanzicht

Na drie jaar is diezelfde Swace toe aan een lichte opfrisbeurt. Die komt niet helemaal als een verrassing, want eerder was dat ook al het geval voor de zo goed als identieke Toyota Corolla Touring Sports. De Swace houdt het in tegenstelling tot de Corolla wel nog steeds alleen bij de hybride 1.8, die zijn vermogen dankzij een nieuwe elektromotor ziet stijgen tot 140 pk. Daardoor sprint hij iets sneller naar 100 km/u (in 9,4 seconden), terwijl de CO2-uitstoot een fractie teruggedrongen wordt (tot 102 g/km).

Suzuki Swace (2023) statisch, achteraanzicht

In de details

Visueel herken je de opgefriste Swace aan de chromen details in de achterbumper die uitlaatpijpen moeten suggereren, en aan de nieuwe lichtblokken achteraan. De duurdere uitvoering doet daar nieuwe ledkoplampen bovenop. In het interieur prijkt een nieuw infotainmentsysteem en is de Swace voorzien van vier USB C-aansluitingen. De veiligheidsuitrusting doet er in de hogere uitvoering een uitstapwaarschuwing bovenop.

Suzuki Swace (2023) interieur

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Zayn Sofuoglu (2023) banner

Ja, dit is wel degelijk een 3-jarige achter het stuur van een Ferrari

Autonieuws
Mercedes GLC Coupé (2023) banner

Première: Mercedes-Benz GLC Coupé (2023)

Autonieuws
Kia EV9 (2023) banner

Première: Kia EV9, elektrische SUV met zeven zitplaatsen (2023)

Autonieuws
Ontdek meer