Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volvo XC60 Black Edition: donker, donkerder, donkerst

Volvo lanceert een speciale Black Edition op de stekkerversies van zijn populaire XC60. Zoals de naam al weggeeft, draait alles om de kleur zwart.

De SUV is populair in ons land, daarmee trappen we een open deur in. Bij Volvo is dat niet anders: daar voert de compacte XC40 de verkooplijsten aan, gevolgd door de grotere XC60. De Belgische Volvo-importeur heeft daarom beslist om de spotlights nog eens op de middelgrote XC60 te zetten, en een speciale reeks te lanceren: de Black Edition.

Volvo XC60 Black Edition (2023) statisch, vooraanzicht

Onyx Black en Glossy Black

Zoals de naam al aangeeft, draait alles om de kleur zwart. De Zweden gaan daarbij een trapje verder dan wat de ‘Dark’-afwerking aan het exterieur van de XC60 toevoegt. In de Black Edition zijn namelijk niet alleen de spiegelkappen, ruitomlijsting en de rand van het radiatorrooster zwart, maar begint alles bij de koetswerkkleur in Onyx Black. Het Volvo-logo in de grille en de merk- en modelbenamingen op de achterklep krijgen een afwerking in Glossy Black, net als de 21-duimsvelgen.

Volvo XC60 Black Edition (2023) statisch, achteraanzicht

Prijzen

De Belgische importeur biedt deze Black Edition alleen aan op de stekkerversies van de XC60, de plug-inhybride T6 en T8. Op de uitvoering Plus betaal je 60.390 euro voor de T6 Black Edition, met de uitvoering Ultimate stijgt dat bedrag naar 64.316 euro. Voor de T8 betaal je voor een Black Edition minstens 65.563 euro in de uitvoering Plus, en 69.519 euro in de uitvoering Ultimate. Bestellen kan vanaf nu, de eerste modellen worden eind dit jaar verwacht.

Volvo XC60 Black Edition (2023) interieur

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ferrari Roma Spider (2023) banner

Première: Ferrari Roma Spider, de flair van de dolce vita

Autonieuws
Ford Explorer (2023) banner

Première: Ford Explorer, elektrische Amerikaan met Duitse roots (2023)

Autonieuws
Mercedes GLA & GLB (2023) banner

Vernieuwd: Mercedes-Benz GLA en GLB wat meer hybride (2023)

Autonieuws
Ontdek meer