Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Special: Renault – Paleis 5 – Fluence en Clio Grandtour en RS zijn de sterren bij Renault

Op de Heysel pakt Renault uit met twee bijkomende varianten van de nieuwe Clio: de Grandtour en de sportieve RS. Daarnaast beleeft de nieuwe Fluence zijn Europese première op de spectaculaire stand, die eerder al te zien was op het autosalon van Parijs.

Renault verwacht veel van zijn nieuwe Clio. Het Franse merk wil met deze compacte wagen de referentie in zijn klasse worden op vlak van design, comfort en efficiëntie. Deze aanpak werd zelfs doorgetrokken naar de sportieve RS, die zijn vertrouwde atmosferische 2 liter-motor inruilt voor een kleinere 1.6 turbo met directe injectie, die soberder functioneert, maar nog steeds hetzelfde vermogen (200 pk) levert. Een andere primeur op deze derde generatie van de RS is de EDC-transmissie met dubbele koppeling.

Net als de sportieve Clio RS, komt ook de Clio Grandtour break in het voorjaar op de Belgische markt. Met dezelfde wielbasis als de berline, maar een 20 cm langere overhang achteraan, behoudt de break de rijdynamische kwaliteiten van de vijfdeurs Clio en voegt er nog 30% laadvolume (443 l) aan toe. Bovendien kan de rechter voorstoel neergeklapt worden, zodat makkelijker lange voorwerpen vervoerd kunnen worden.

De vier tentoongestelde versies van de nieuwe Clio zijn al een eerste aantrekkingspunt op de Renault-stand. Maar ook de nieuwe Fluence, die in Brussel zijn Europese première beleeft, staat uiteraard in de spots bij het Franse merk. Met een hertekende voorzijde en een hoogwaardiger interieur moet de Fluence zijn carrière op de markt van compacte drievolume familiewagens kunnen doorzetten. Van het huidige model werden al 255.000 exemplaren op 80 markten verkocht.

Op de stand vindt de bezoeker eveneens de overige personenwagens (Twingo, Mégane, Scénic, Laguna, Espace, Twizy...) terug tussen de 29 geëxposeerde wagens. Als Europees marktleider bij de bedrijfsvoertuigen brengt Renault uiteraard ook dit gamma mee, met de Kangoo Express, Trafic en Master als blikvangers.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Renault

Klik hier en zoek uw occasie Renault tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Renault, en een selectie van tweedehandse Renault’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Renault Clio (2023) banner

Test: Renault Clio E-Tech, uniek in zijn genre (2023)

Autotests · Renault
Renault Espace (2023) banner

Test: Renault Espace, van monovolume naar SUV (2023)

Autotests · Renault
Renault Mégane E-Tech (2023) banner

Test: Renault Mégane E-Tech, reculer pour mieux sauter (2023)

Autotests · Renault
Ontdek meer