Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Abarth 500

Dit is het recept voor een razendsnelle, bloedmooie en zeer sportieve auto. Op basis van de Fiat 500 bouwt men een nieuwe auto. Zo ontstaat al decennia lang de Abarth 500. Toen de nieuwe Fiat 500 verscheen, wist je al dat er ook een Abarth zou komen. In 2008 was het dan zover, de nieuwe 500 was klaar. Lees meer

Alternatieve modellen

Klein, razendsnel en apart, de Abarth 500

Italiaans

Vlak na de oorlog, in 1949, begon Carlo Abarth een eigen autobedrijf. In 1950 bouwden ze de Fiat Topolino met nieuwe, zelfontworpen uitlaten. Dit was de geboorte van de Abarth en ook nu nog kun je de heerlijk zingende Abarth uitlaten kopen. In 1958 begonnen ze de Fiat 500 om te bouwen naar wat de Abarth 500 zou worden. Het vermogen van de kleine auto werd verdubbeld en vanaf dat moment bleek een racemonster geboren dat vaker dan eens met de zege er vandoor ging. Het werd een legendarische auto. In 1971 besloot Fiat om Abarth op te kopen en in te zetten bij de ontwikkeling van de eigen auto's. Dat er dus een Abarth versie van de nieuwe 500 zou komen, was niet meer dan logisch. De typische kleine Italiaan, die ooit gebouwd werd om ook in de nauwe straatjes van de vaak nog middeleeuwse steden te kunnen rijden, is door zijn Abarth broertje nog bekender geworden dan men mocht verwachten.

Sportief

Wie een sportieve tweedehands auto zoekt en houdt van geluid als een sportwagen, die is goed beraden met de Abarth. Deze bijzondere 500, die zich ook onderscheidt doordat hij er robuuster uitziet en prachtig gespoten is, biedt groot rijplezier. In deze 500 versie vind je een 1,4 liter turbo motor, die 135 pk levert. Maar druk je op de 'sportknop', dan levert deze motor plotseling heel wat meer. Van 0 naar 100 in 7,9 seconden en een top van net over de 200. Dankzij het elektronisch werkende Torque Transfer Control systeem, dat aan het ESP gekoppeld is, wordt de grote kracht netjes tussen de voorwielen verdeeld.

Veilig

Wanneer je met een kleinere auto zo hard kunt rijden, wordt veiligheid uiteraard een belangrijk punt. In de 500 van Abarth vind je maar liefst zeven airbags, ESP, ABS en de hill holder functie. Daar komt bij dat de wagen heel strak op de weg ligt en niet snel uit zijn houding glipt. Mocht dat gebeuren dan grijpt het systeem zelfstandig in.

Occasion

Er zijn verschillende versies van de 500 Abarth verkrijgbaar: de 500, de 505 Turismo en de 595 Competizione. Met name de laatste verwijst naar het roemrijke verleden. Hij biedt 160 pk, heel wat extra luxe en comfort en rijdt erg pittig. Wat ooit begon als een leuke Fiat 500, is door Abarth omgetoverd tot een absoluut racemonster, met een Record Monza uitlaat en Monroe FSd schokdempers.

Beoordelingen voor Abarth 500

3 Beoordelingen

5,0