Audi A7 te koop: tweedehands en nieuw

Audi A7

Audi A7

De Audi A7 Sportback is een hatchback die in juli 2010 gepresenteerd werd in de 'Münchner Pinakothek der Moderne'. Officieel hoort hij weliswaar tot de hogere middenklasse, maar zijn motorpalet, elegant-sportieve buitendesign en hoogwaardige interieur met een ellenlange lijst aan elektronische features geven de combi-coupé echter voelbare luxe. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Tot zijn concurrenten horen de Mercedes Benz CLS-klasse en de BMW 5 GT – maar binnen het Audi-segment staat de Audi A7 Sportback net een niveau lager dan de Audi A8.

De carrosserie van de A7 Sportback

Het 4,97 meter lange, 1,91 meter brede en 1,42 meter hoge silhouet is opgebouwd op het platform van de A6 en is gebaseerd op het studiemodel "Audi Sportback Concept", dat begin 2009 op de Detroit Motor Show gepresenteerd werd. De Audi A7 Sportback beschikt over een spoiler die vanaf 130 km/u automatisch uitschuift – de cw-waarde is met 0,28 desondanks heel gemiddeld. Optisch gezien doet de A7 een beetje denken aan de Audi 100 coupé van 1969: een combinatie van een massieve voorkant en duidelijke daklijnen aan de zijkant, maar een eerder ingetogen achterkant. De horizontale radiatorspijlen van chroom, de aluminium velgen en de bijna demonisch te noemen vorm van de koplampen met LED-dagrijlicht doen de A7 elegant en tegelijkertijd zeer dynamisch ogen.

Interieur

De A7 Sportback is voor het eerst optioneel uitgerust met een Head-Up-Display, die de snelheid en aanwijzingen van het navigatiesysteem op de voorruit projecteert. De standaarduitrusting beschikt echter over een kleine monitor op het dashboard, en ook internet is aanwezig. Het interieur is hoogwaardig vormgegeven en naar wens ook met houten interieurelementen verkrijgbaar. Optioneel kan de A7 met leren comfortzittingen besteld worden die over stoelverwarming, stoelbeluchting en zelfs over een massagefunctie beschikken. Een groot pluspunt is het voor een coupé zeer ruime plaatsaanbod met voldoende 'knieruimte' en een 535 liter grote kofferruimte met een ver openende achterklep.

De motoren van de Audi A7 Sportback

De Audi A7 Sportback wordt aangeboden met vier zescilindermotoren, waarvan twee benzinemotoren en twee dieselmotoren: De 2,8 liter FSI-motor heeft een prestatievermogen van 150 kW en een maximum koppel van 280 Nm. Zijn maximale snelheid ligt op 235 km/u en hij verbruikt gemiddeld 8,0 liter per 100 km. Er is ook een iets krachtigere 3,0 liter TFSI-benzinemotor met een prestatievermogen van 220 kW verkrijgbaar. Deze heeft een maximum koppel van 440 Nm en accelereert in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u. Beide modellen zijn alleen in combinatie met de quattro-vierwielaandrijving en de dubbele koppelingstransmissie "S-tronic" op de markt. Het dieselsegment heeft nog iets betere aandrijvingen: zelfs de zwakste 3,0 liter TDI-motor met een prestatievermogen van 150 kW heeft al een maximum koppel van 400 Nm. Maar vooral qua verbruik toont deze dieselmotor, die alleen in combinatie met voorwielaandrijving verkrijgbaar is, bijzondere kwaliteiten. De coupé met deze motor, die ondersteund wordt door de automatische transmissie "Multitronic", kan zich met een verbruik van gemiddeld 5,3 liter diesel per 100 km namelijk zonder meer meten aan concurrenten met vier cilinders. Nog iets krachtiger is de 3,0 liter TDI-motor met quattro-vierwielaandrijving en de dubbele koppelingstransmissie "S-tronic". Met deze motor heeft de auto een prestatievermogen van 180 kW en een maximum koppel van 500 Nm, en accelereert hij in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/u. Zijn maximumsnelheid ligt met snelheidsbegrenzing op 250 km/u. Ondanks zijn goede prestaties ligt het verbruik slechts op circa 6,0 liter diesel per 100 km.