Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Citroen AX te koop: tweedehands en nieuw

Citroen AX

Citroen AX

De Citroën AX werd van 1987 tot 1997 geproduceerd. Hij zou de leemte moeten opvullen tussen de meer luxueuze modellen CX en BX en de goedkoopste modellen Citroën 2CV en Dyane. Hiermee was de Citroën AX de indirecte opvolger van de "cultauto" 2CV, de "eend". In het begin was de AX slechts als driedeurs, maar later ook als vijfdeurs verkrijgbaar. Lees meer

Technische gegevens van de Citroen AX

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Kenmerkend voor de kleine auto zijn zijn hoekige vorm, de massieve afmeting aan de buitenkant, een goede interieuruitvoering die door omklap- en uitneembare achterbanken nog groter werd, evenals een zuinig verbruik. Op grond van zijn geringe gewicht accelereert een AX met zijn 60 pk verbazend goed en ook hoge snelheden op de snelweg zijn mogelijk.

De Citroën AX werd vooral bekend door successen in de motorsport en zijn zeer zuinige benzine- en dieselmotoren. In 1997 rolde de laatste AX in Frankrijk van de band. Hij wordt echter ook nu nog, onder de modelnaam Tiara, in Maleisië vervaardigd door de nationale automobielfabrikant Proton.

Beoordelingen voor Citroen AX

6 Beoordelingen

4,2