Peugeot 106 te koop: tweedehands en nieuw

Peugeot 106

Peugeot 106

De Peugeot 106 nam de plaats in van de 104, die tot 1988 werd vervaardigd - vanaf 1991 in de compacte klasse. De uitvoering van de tot 1995 geproduceerde serie S1 werd iets gewijzigd, de vorm van de carrosserie verbeterd en in de S2 versie, qua bouw bijna identiek aan de Citroën Saxo, tot 2003 verkrijgbaar. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Net als de parallel gebouwde Peugeot 205 onderscheidt het model zich door het geringe verbruik dat wordt bereikt dooreen laag gewicht in combinatie met een laag dieptepunt.

Het vermogen van de 106 varieert sterk - van een 45 pk-uitvoering tot een pijlsnelle 120 pk-motor bij de benzine-uitvoeringen. De 106 nam, in een iets veranderde vorm, deel aan een aantal rally's. De twee modellen met dieselmotor hebben een cilinderinhoud van 1,3 tot 1,5 liter en overtreffen de benzinemotoren zelfs nog aan zuinigheid en betrouwbaarheid. Hoewel hij uiterlijk niet de grootste is, heeft de Peugeot 106 met zijn compleet omklapbare achterwand een onverwacht grote laadruimte.

Het model werd in het jaar 1991 door Peugeot als prototype ingezet voor de testintroductie van een elektrische auto. Het speciaal voor het stadsverkeer ontworpen voertuig gold toen vanwege zijn milieuvriendelijkheid (geen uitlaatgassen of lawaai) en zijn eenvoudige bediening zonder koppeling als innovatief en geschikt voor de serieproductie. Helaas overheersen bij met stroom aangedreven auto's tot nu toe enkele zwaarwegende nadelen, zoals een hoge prijs en een lange levertijd.