Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Citroen Saxo te koop: tweedehands en nieuw

Citroen Saxo

Citroen Saxo

De Citroën Saxo werd in de tijd van 1997 tot 2004 op hetzelfde platform vervaardigd als de 106 van peugeot, waarmee de Citroën onder het dak van het concern PSA samenwerkt. De kleine wagen was verkrijgbaar als drie- en als vijfdeurs uitvoering. Het eenvoudigste basismodel was de Saxo 1,0 met een capaciteit van 45 pk evenals uitvoeringen met de cilinderinhoud 1,1, 1,2, 1,4, 1,5 en 1,6 met een capaciteitsspectrum van 54 tot 88 pk. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Met de 118 pk sterke 1,6 16V VTS werd ook een klein krachtpakket aangeboden: vanwege het geringe gewicht kon hij een aanzienlijk vermogen ontwikkelen. Het dieselmodel in het Saxo-programma, de 1,5 D met 57 pk stond al snel bekend vanwege zijn zuinigheid.

Verder werd door Citroën een elektrische auto met de benaming Saxo Electrique aangeboden: de 17 kW met een actieradius van 150 km. Van Citroën Saxo werden de uitrustingspakketten Chrono, Ocean, Royal en Tonic aangeboden, waarbij een automatische transmissie of airconditioning optioneel verkrijgbaar waren. Aan het einde van 1999 onderging de Saxo een kleine verandering, na de productiestop in het jaar 2004 volgden de kleine wagens C2 en C3 de Saxo op.

Beoordelingen voor Citroen Saxo

22 Beoordelingen

3,9

Technische gegevens van de Citroen Saxo

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens