Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
2020_-_New_Dacia_SANDERO_tests_drive (3).jpeg

Dacia

1 / 6
2020_-_New_Dacia_SANDERO_tests_drive (3).jpeg
A_second_time_round_for_Dacia_Spring_in_the_springtime.jpg
Dacia_Duster_Mat_Edition.jpg
Dacia_Extreme_Range.jpg
Dacia_Jogger_HYBRID_140_-_Terracotta_Brown.jpg
Dacia_Sandero_Stepway_Extreme.jpg

Dacia

Vind het model dat bij je past.

Dacia

Dacia is een Roemeens automerk dat sinds 1999 tot de Renault-groep behoort. Het merk is gespecialiseerd in betaalbare wagens met een beproefde techniek, met populaire modellen als de Duster, Sandero en de Jogger. Lees verder

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Specialiteiten van Dacia:

  • Dacia is vooral gericht op het aanbieden van betaalbare auto’s met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

  • Ook qua betrouwbaarheid scoort Dacia goed, aangezien er vaak gebruik wordt gemaakt van beproefde Renault-techniek zonder overbodige franjes.

  • Naast de modellen op benzine en diesel, heeft Dacia ook de goedkoopste elektrische wagen van Europa in het gamma: de Dacia Spring.

Korte geschiedenis van Dacia

Dacia begon zijn leven in 1966 als UAP, een Roemeense constructeur die verschillende Renault-modellen bouwde onder licentie. De wagens kwam uit onder de Dacia-merknaam en sinds eind de jaren ‘70 begon Dacia ook eigen modellen te bouwen. In 1999 werd het merk overgekocht door de Renault-groep, dat een nieuwe modelreeks lanceerde in 2004 met de Logan, Sandero en Duster. Allemaal modellen op basis van oude Renault-techniek, die voor een zeer lage prijs konden aangeboden worden. Vandaag maakt Dacia gebruik van moderne motoren en veiligheidssystemen, maar kan het merk nog steeds een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding voorleggen.

Modellen en varianten

Dacia is vooral gespecialiseerd in compacte modellen. De berline Logan zit niet meer in het Belgische gamma, dat nu uit 4 modellen bestaat:

Overzicht modellen Dacia per categorie

Compacte modellen

Model Koetswerkvorm Motoren Cilinderinhoud Vermogen CO2-uitstoot
Sandero Hatchback, SUV (Sandero Stepway) Benzine, LPG 1 liter 48-80 kW (65-110 pk) 109-140 g/km
Spring SUV Elektrisch \- 33-48 kW (45-65 pk) 0 g/km

Gezinswagens

Model Koetswerkvorm Motoren Cilinderinhoud Vermogen CO2-uitstoot
Duster SUV Benzine, diesel, LPG 1 tot 1,5 liter 66-110 kW (90-150 pk) 125-154 g/km
Jogger Break Benzine, LPG, hybride 1 tot 1,5 liter 74-103 kW (100-140 pk) 108-138 g/km

Prijzen

Nieuwe prijzen Dacia

Dacia is een van de weinige merken waar je nog een goed uitgeruste auto nieuw kan kopen voor minder dan 20.000 euro. Bovendien heeft het merk de goedkoopste elektrische wagen van België in het gamma met de Spring én de goedkoopste 7-zitter op de markt met de Jogger.

Model Vanafprijs incl. BTW
Sandero 11.990 euro
Spring 20.990 euro
Duster 17.990 euro
Jogger 17.890 euro

Tweedehandsprijzen Dacia

Een lage aanschafprijs betekent ook een lage tweedehandsprijs, al houden Dacia’s hun waarde wel vrij goed vast dankzij hun betrouwbare techniek en omdat er meestal niet heel veel kilometers mee gereden worden. Voor een 5 jaar oude Logan berline (die inmiddels niet meer in het nieuwe gamma zit) betaal je minstens zo’n 7.000 euro, de Sandero hatchback is iets duurder en vind je met dezelfde leeftijd vanaf ongeveer 8.000 euro. De zeer populaire SUV Duster vanaf modeljaar 2018 is vanaf 12.000 euro te vinden. Bij Dacia is de standaarduitrusting echter vrij beperkt, zelfs airco en elektrische ramen zitten er niet altijd op. Let daar dus op als je een tweedehands exemplaar zoekt.

Alternatieven voor Dacia

Er zijn heel wat andere merken die relatief betaalbare compacte modellen in het A- en B-segment aanbieden, maar aan de prijzen van Dacia kunnen ze meestal niet tippen. Bijvoorbeeld bij Kia, Fiat en Hyundai vind je nog betaalbare wagens, maar ook Citroën met de C3 en Volkswagen met de Up! hebben goedkope instapmodellen in het gamma. De moderne Dacia’s zijn gebaseerd op nieuwe Renault-techniek, met dezelfde technische basis als de nieuwste Renault Clio, dus je moet niet meer uitwijken naar het moedermerk om de nieuwste motoren en veiligheidsuitrusting te krijgen.

FAQ

Tot welke groep behoort Dacia?
Dacia behoort sinds 1999 tot de Renault-groep, samen met de merken Renault en Alpine. Renault zit dan weer in een joint venture met Nissan en Mitsubishi.
Wat is de goedkoopste Dacia?
De goedkoopste nieuwe Dacia die je in België kan kopen is de Sandero Essential SCe 65, met een vanafprijs van 11.990 euro.
Wat is de goedkoopste elektrische wagen?
De goedkoopste elektrische wagen die in België te koop is, is momenteel de Dacia Spring met een vanafprijs van 20.990 euro.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen

Type voertuigen