Fiat Freemont te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Freemont

Fiat Freemont

De Fiat Freemont verschijnt in 2011 op de markt

Voor de ontwikkeling van zijn eerste MPV zocht de Italiaanse voertuigfabrikant Fiat een partner. Deze vond hij in het Franse Peugeot-concern en samen schiepen zij de zogenaamde Eurovan-serie met Italiaans-Franse zustermodellen zoals de Fiat Ulysse, de Lancia Phedra en de Peugeot 807. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Fiat Freemont - Carrosseriekleur

Fiat Freemont - Actueel aanbod

Aangezien men in 2010 de productie van de Fiat Ulysse wilde beëindigen, wilden de Italianen de opvolger nieuwe accenten geven: in plaats van een MPV wilde Fiat een modern cross-over model in de collectie opnemen die de voordelen van MPV?s en dynamische SUV?s zou verenigen. Aangezien er na de toetreding van Fiat bij het Amerikaanse Chrysler-concern een interne samenwerkingsparnter ter beschikking stond en de gezamenlijke merkenwereld geherstructureerd moest worden, ontstond het idee om het door Chrysler-dochter Dodge aangeboden model Journey onder het Fiat-label naar Europa te halen. Tegelijkertijd zou het merk Dodge hier niet meer aangeboden worden. Op deze wijze markeerde de allereerst als Fiat Journey, later als Fiat Freemont aangeboden cross-over vanaf 2011 het begin van de Italiaans-Amerikaanse samenwerking.

De Fiat Journey/Freemont wordt gebouwd als zevenzitter

De Fiat Freemont was gebaseerd op de Dodge Journey die Chrysler in 2007 gepresenteerd had en had in de Europese versie dan ook de voor Dodge typische hoge radiateur. Passend bij het concept van een cross-over van deze klasse moest het ruimteconcept van de Fiat Journey/Freemont overeenkomen met dat van een MPV. Concreet betekende dit dat de Fiat Freemont net als een MPV standaard met een derde zitbank achterin de auto werd uitgerust. Daarmee bood de Fiat Journey/Freemont plaats voor maximaal zeven passagiers. Bij neergeklapte achterste zitplaatsen had de Italiaans-Amerikaanse cross-over een bagageruimte met een laadvolume van circa 1460 liter.

De Fiat Freemont is ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving

De Fiat Freemont werd in de basisversie aangeboden met een 2,0 liter dieselmotor van Fiat, met een prestatievermogen tussen de 103 kW (140 pk) en 125 kW (170 pk). Daarnaast was er tijdens de marktstart onder het Fiat-label een versie met vierwielaandrijving verkrijgbaar die voorheen alleen op de Noord-Amerikaanse markten beschikbaar was. Deze versie beschikte over een 2,0 liter dieselmotor en werd gecombineerd met een automaat. In deze uitvoering had de Fiat Freemont een prestatievermogen van 125 kW (170 pk). Er zou ook nog een benzineversie volgen met een 3,6 liter V6-motor en een prestatievermogen van 203 kW (276 pk). Deze stamt van Chrysler en werd voor de invoering van de Fiat Freemont in Amerika reeds toegepast in de Dodge Journey.

Beoordelingen voor Fiat Freemont

21 Beoordelingen

4,8

Technische gegevens van de Fiat Freemont

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens