Fiat Tipo te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Tipo

Fiat Tipo

Elegant model in compacte middenklasse

De Fiat Tipo is in de periode van 1988 tot en met 1995 als een compact automodel op de markt gebracht door Fiat. Vanaf 2016 is er een nieuwe serie uitgebracht en zijn er drie verschillende versies beschikbaar gekomen, namelijk de Tipo Hatchback, Tipo Stationwagon en Tipo Sedan. Het oorspronkelijke model is ontworpen met een breed interieur. De maximale inhoud van de kofferruimte bedraagt bij de eerste versie 1.100 liter bij een neergeklapte achterbank. Dankzij deze en andere aantal innovatieve toepassingen is de Fiat Tipo al in het eerste jaar na lancering in 1989 uitgeroepen tot auto van het jaar.Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Fiat Tipo - Carrosserievorm

Fiat Tipo - Carrosseriekleur

Fiat Tipo - Actueel aanbod

Fiat Tipo -

Een uniek kenmerk is dat deze auto vanaf het begin met verschillende motoren werd aangeboden. Bijvoorbeeld met een 1,4 liter en 1,6 liter bezinemotor, maar ook met een 1,7 liter dieselmotor en 1,9 liter dieselmotor. Het compacte design van de originele Fiat Tipo is kenmerkend door de strakke en hoekige vormgeving.

Technische specificaties Fiat Tipo

De Fiat Tipo wordt tegenwoordig in drie modellen op de markt gebracht en elk van deze auto’s heeft uiteraard weer de beschikking over andere specificaties. De hatchback wordt gekenmerkt door een design met een fraaie belijning. Deze auto is compact, praktisch en stijlvol en biedt veel ruimte met een inhoud van 440 liter in de bagageruimte. Het trekgewicht bedraagt 1.500 kilogram en de hatchback rijdt bijzonder zuinig met een verbruik vanaf 3,4 liter per 100 km. De hatchback is verder voorzien van een Uconnect LIVE-infotainmentsysteem met een HD-touchscreen van 5 inch. Deze toepassing is overigens ook in het model van de stationwagon en de sedan beschikbaar.

De stationwagen heeft meer bagageruimte te bieden met een inhoud van 550 liter. De Fiat Tipo in het model sedan heeft net wat minder inhoud en biedt een kofferruimte met 520 liter. De Tipo sedan is ruim en comfortabel met een eigentijdse design. De stationwagon is dynamisch en biedt de meeste ruimte en voorziet in optimaal comfort. Voor alle modellen uit de serie Tipo geldt dat deze qua design over elegante en dynamische lijnen beschikbaar. Er is dan ook sprake van een eigentijdse styling. Bovendien geldt voor deze drie auto’s dat er ongeacht het model er sprake is van meer dan voldoende beenruimte. Het efficiënte design zorgt voor een laag brandstofverbruik doordat de luchtweerstandscoëfficiënt voortreffelijk is.

Vergelijking met originele model en andere auto’s van Fiat

In vergelijking met het originele model van Fiat Tipo dat decennia geleden op de markt is gebracht, is er met de eigentijdse uitvoering veel veranderd. Dat is bijvoorbeeld te zien aan het design. De eerste serie van Fiat Tipo kende een auto met vooral een hoekige belijning, maar daar is met de nieuwste modellen verandering in gekomen. De belijning is nu meer rond en dat maakt de auto meer elegant, maar wel met een stoere en dynamische uitstraling. Het interieur is uiteraard ook aan de eisen van deze tijd aangepast. Dat geldt ook voor de toepassing van het Uconnect LIVE-infotainmentsysteem met een HD-touchscreen.

Net als bij het originele model is er ook bij de huidige auto’s in de serie Fiat Tipo veel inhoud beschikbaar in de bagageruimte. Als er een vergelijking wordt gemaakt met andere modellen van Fiat is de Fiat Tipo als hatchback groter dan bijvoorbeeld de Fiat Punto die ook als hatchback vorm heeft gekregen. De Punto heeft een meer sportief uiterlijk. De Fiat Panda kan beschouwd worden als een echte stadswagen die compact is vormgegeven.

Variatie in prijscategorieën

Ieder model heeft uiteraard eigen unieke kenmerken en daar is eveneens een prijs aan verbonden. In de serie Fiat Tipo is er variatie in modellen met een hatchback, stationwagon en sedan. Deze auto’s verschillen in prijsklassen, maar dat geldt ook als deze modellen afgezet worden tegenover de andere auto’s van Fiat. De Tipo staat bekend als een compacte middenklasser en is als zodanig ook in de prijsklasse voor compacte middenklassers vertegenwoordigd. Er zijn modellen die voordeliger geprijsd zijn. De Fiat Panda is bijvoorbeeld goedkoper in vergelijking met zowel de Fiat Punto als de Fiat Tipo. Van de modellen uit de serie Fiat Tipo is de stationwagon het duurste model. Daarna komt de sedan die lager geprijsd is, maar weer duurder is in vergelijking met de hatchback.

Beoordelingen voor Fiat Tipo

5 Beoordelingen

4,8

Technische gegevens van de Fiat Tipo

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens