Fiat Punto te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Punto

Fiat Punto

De Punto is is een van de meest succesvolle automodellen van de Italiaanse autofabrikant Fiat en is sinds zijn introductie in het jaar 1993 in heel Europa nog steeds enorm populair. De eerste modelgeneratie van de Punto werd in 1993 aan het publiek voorgesteld en was de opvolger van de Fiat Uno. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De Punto van de eerste generatie was uitgerust met benzinemotoren met 1,1 of 1,2 liter cilinderinhoud of met een dieselmotor met 1,7 liter, een turbovariant met 1,4 liter cilinderinhoud werd eveneens aangeboden.

In 1995 werd de compacte wagen Europa's auto van het jaar en in 1996 was hij het meest verkochte automodel van het continent. Naast de klassieke drie en vijfdeurs was ook de cabrio-uitvoering enorm populair. In 1999 werd de Punto ingrijpend veranderd: de Punto van de tweede generatie kwam op de markt als Nuova Punto. Fiat wilde bij het design meer het accent op sportiviteit leggen zonder daarbij het karakteristieke uiterlijk van de Punto te verliezen. De interieuruitvoering werd ingrijpend veranderd. De Punto Abarth, een bijzonder sportieve modelvariant van de Nuova Punto, is daarbij een bijzonderheid: de kleine spierbundel heeft - bij een laag gewicht - een 1,8-Liter-16V-motor onder de kap.

In 2003 werd de Nuova Punto nogmaals enigszins aangepast - men zou ook kunnen spreken van een generatie 2B. In het jaar 2005 werd tijdens de IAA tenslotte de derde en nieuwste generatie van de Punto, de Grande Punto, gepresenteerd die 2 cm breder en 20 cm langer is dan zijn voorganger. De herziene voorzijde herinnert enigszins aan Maserati, in ieder geval is een designer uit het huis van het Italiaanse luxemerk verantwoordelijk voor het nieuwe uiterlijk. In het begin van 2006 was de Grande Punto de meest verkochte auto van West-Europa. Sinds de start van de modelserie Punto in 1993 zijn tot vandaag meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht.