Honda Legend te koop: tweedehands en nieuw

Honda Legend

Honda Legend

De Honda Legend komt midden jaren '80 naar Europa

De Japanse auto- en motorfietsfabrikant Honda is sinds de jaren Â'70 op de Europese markten vertegenwoordigd met sedans en coupés uit de compacte middenklasse. In de jaren daarna breidde de fabrikant zijn modelpalet consequent uit. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

De Honda Legend komt midden jaren ‘80 naar Europa


De Japanse auto- en motorfietsfabrikant Honda is sinds de jaren ’70 op de Europese markten vertegenwoordigd met sedans en coupés uit de compacte middenklasse. In de jaren daarna breidde de fabrikant zijn modelpalet consequent uit. Naast de klassieke serie Honda Civic en de daarvan afgeleide coupé Honda CRX lieten de Japanners vanaf midden jaren ’70 middenklasse sedans en combi’s onder de naam Honda Accord van de band rollen. Daarboven gepositioneerd stond nog de Honda Legend, die midden jaren ’80 voor het eerst in Europa verscheen en hier het topmodel van de constructeurs werd.


De Honda Legend wordt gebouwd als sedan en coupé


De fabrikant hoopte met de Honda Legend op de belangrijke Europese markten succes te boeken in de hogere middenklasse. Om dat te kunnen bereiken werkte Honda bij de ontwikkeling van de Legend samen met de Britse constructeur Rover. Rover maakte hierbij gebruik van het gezamenlijk ontwikkelde platform voor de Rover 800 en produceerde de Honda Legend, die speciaal bedoeld was voor de verkoop op Europese markten. De voorwielaangedreven Honda Legend werd in meerdere carrosserieversies geproduceerd. Als eerste verscheen er een sedanversie, waarna in 1987 een tweedeurs coupé volgde.


De eerste generaties van de Honda Legend


Om terrein te winnen in de hogere middenklasse ontwikkelden de Japanners met de Honda Legend een model met klassetypische afmetingen. Zo was hij meer dan 4,80 meter lang en meer dan 1,70 meter breed. Ook kreeg hij een destijds moderne, hoekige carrosserievorm. Een bijzonderheid bij de Honda Legend vanaf deze eerste generatie was dat zowel de coupés alsook de sedans een sportieve V6-motor kregen. In de eerste generatie, die tot 1990 gebouwd werd, had deze motor een prestatievermogen van 127 kW (173 pk). In 1990 kwam er een nieuwe generatie sedans en coupés van de Honda Legend op de markt, deze generatie bleef tot 1996 in de collectie. De belangrijkste vernieuwing was dat de Honda Legend een V6-motor kreeg waarvan de cilinderinhoud was vergroot naar 3,2 liter. Voortaan had hij een motor met een prestatievermogen van 150 kW (204 pk).


De nieuwere generaties van de Honda Legend


In 1996 presenteerden de Japanners de tot 2004 gebouwde derde generatie van de Honda Legend. Deze werd alleen als sedan aangeboden en kreeg een beter presterende motor met een prestatievermogen van 158 kW (215 pk). In 2005 verscheen zijn vierwielaangedreven opvolger, die in 2009 een nieuwe 3,7 liter motor met 221 kW (300 pk) kreeg.

Technische gegevens van de Honda Legend

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens