Ga naar hoofdinhoud

Lancia Flavia te koop: tweedehands en nieuw

Lancia Flavia

Lancia Flavia

In 2012 brengt Fiat een nieuwe oplage van de Lancia Flavia op de markt

In de historische Lancia Flavia serie, die vanaf 1960 tien jaar lang onderdeel was van hogere middenklasse collectie van de tot het Fiat-concern horende Italiaanse fabrikant, stond de klassieke sedan in het middelpunt. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

In 2012 brengt Fiat een nieuwe oplage van de Lancia Flavia op de markt

In de historische Lancia Flavia serie, die vanaf 1960 tien jaar lang onderdeel was van hogere middenklasse collectie van de tot het Fiat-concern horende Italiaanse fabrikant, stond de klassieke sedan in het middelpunt. De hiervan afgeleide coupés en cabriolets verschenen daarentegen alleen in kleine oplages en werden door de Italiaanse carrosseriebouwers in opdracht geproduceerd. Na de overname van de Amerikaanse producent Chrysler besloot Fiat om in de Europese landen een nieuwe generatie van de Lancia Flavia op de markt te brengen. De basis hiervoor vormde de cabrioversie van de in 2011 gepresenteerde Chrysler 200, die zonder grote optische en technische veranderingen in 2012 met het Lancia-logo in Europa op de markt kwam.

De Lancia Flavia wordt in Europa aangeboden als cabriolet met klassiek stoffen dak

Terwijl de Amerikaanse fabrikant zijn Chrysler 200 in twee verschillende carrosserieversies presenteerde: als vierdeurs sedan en als cabriolet met stalen dak of textieldak, namen de Italianen voorlopig alleen de klassieke open carrosserievariant in hun collectie op. De Flavia wordt daarom op de Europese markten alleen als cabriolet met stoffen dak aangeboden. Bij een wielbasis van 2,77 meter beschikt de Lancia Flavio cabriolet over een 4,87 meter lange en 1,84 meter brede carrosserie. Het interieur van de Lancia Flavia biedt plaats aan vier personen en stelt een kofferruimte met een laadvolume van 377 liter ter beschikking. Bij een gesloten dak kan er in de Lancia Flavia Cabrio nog zo’n 200 liter bagage ondergebracht worden.

De motoruitrusting van de Lancia Flavia cabriolet

Sinds de Lancia Flavia in de zomer van 2012 op de markt verscheen, rust de fabrikant het model met een viercilinder benzinemotor uit waarmee de cabriolet een vermogen van 125 kW (170 pk) ter beschikking heeft. Deze 2,4 liter motor wordt gecombineerd met een standaard ingebouwde automaat met zes versnellingen. Het gecombineerde brandstofverbruik van de Lancia Flavia ligt volgens de constructeur op 9,4 liter (221 g/km C02).

Beoordelingen voor Lancia Flavia

1 Beoordelingen

5,0

Technische gegevens van de Lancia Flavia

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens