Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
lancia-fulvia-l-01.jpg

Lancia Fulvia

1 / 4
lancia-fulvia-l-01.jpg
lancia-fulvia-l-02.jpg
lancia-fulvia-l-03.jpg
lancia-fulvia-l-04.jpg

Lancia Fulvia Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Lancia Fulvia, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Lancia Fulvia

Toen Lancia in 1963 de Fulvia presenteerde als opvolger van de Appia waren de reacties enthousiast. Het nieuwe model had maar weinig overeenkomsten met de ouderwets ogende Appia. Bijna alle onderdelen waren nieuw ontworpen, waaronder het motorblok. De aandrijving was verplaatst van de achterwielen naar de voorwielen. Lees meer

Interesse in een Lancia Fulvia

Lancia Fulvia tweedehands auto
Lancia Fulvia dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Tijdens de productieperiode van 1963 tot 1976 werd de Fulvia continue vernieuwd en verbeterd. De motorinhoud van de V4 steeg in stapjes van 1098 cc tot 1584 cc. De exemplaren van na 1970 worden Series 2 genoemd. Deze exemplaren hadden nog betere remmen, ophanging en optioneel rembekrachtiging.

Varianten

Als basismodel was er de Fulvia Berlina. Deze 4-deurs sedan had ruimte genoeg om 4 volwassenen te vervoeren en was toch nog licht en wendbaar. Als tweede versie was er de 2-deurs Coupé. Deze stond op een korter chassis en kwam bij zijn introductie in 1965 gelijk met de grotere 1216 cc motor. De Coupé was gelijk erg geliefd bij sportieve rijders en het kleine autootje was dan ook vaak op circuits te vinden. Als uitsmijter kwam er ook nog een Sport, deze geliefde en gezochte klassieker werd door Zagato gebouwd op basis van de Coupé. Door gebruik te maken van veel lichtgewicht materialen als aluminium en het opvoeren van de motor werd het een erg snelle auto. Vooral de Berlina is een betaalbare tweedehands auto. Hoewel roest op de loer ligt, zijn er in de loop der jaren voldoende gezonde exemplaren uit het zonnige Italië deze kant op gekomen.

De Fulvia in de autosport

Uit de Coupé ontstond in 1965 de Rallye. Deze uitgeklede en getunede versie van de Lancia Fulvia werd al snel opgemerkt door sportieve rijders. Er werd door zowel particulieren als fabrieksteams geracet in verschillende klassen. Hoogtepunt was het winnen van het wereldkampioenschap Rally in 1972. Dit laatste zorgde voor een een ongekende populariteit van het merk en zorgde er voor dat ook menig Berlina en Coupé in kleine schuurtjes en garages omgebouwd werden tot 'Rallye'. Aspirant kopers van een tweedehands Fulvia Lancia doen er goed aan om te letten op tekenen van deze huis-tuin-en-keukenverbeteringen.