Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mazda-cx-7-l-01.jpg

Mazda CX-7

1 / 4
mazda-cx-7-l-01.jpg
mazda-cx-7-l-02.jpg
mazda-cx-7-l-03.jpg
mazda-cx-7-l-04.jpg

Mazda CX-7 Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Mazda CX-7, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:€ 222,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:7.9 - 11.3s
Maximumsnelheid:163 - 211 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):199 - 257 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):7.5 - 10.8 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4675 x 1870 x 1645 mm
Portieren:5
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:500 - 630 kg

De Mazda CX-7 komt in 2007 in Europa op de markt

De Japanse autofabrikant Mazda was in Europa eerst alleen met modellen uit de compacte middenklasse en de middenklasse vertegenwoordigd. Maar eind jaren '90 maakte Mazda gebruik van zijn sinds 1996 bestaand samenwerkingsverband met het Amerikaanse autoconcern Ford om voor het eerst een Sport Utility Vehicle (SUV) onder hun eigen merknaam ook in Europa op de markt te brengen. Lees meer

Interesse in een Mazda CX-7

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

De Mazda CX-7 komt in 2007 in Europa op de markt

De Japanse autofabrikant Mazda was in Europa eerst alleen met modellen uit de compacte middenklasse en de middenklasse vertegenwoordigd. Maar eind jaren ’90 maakte Mazda gebruik van zijn sinds 1996 bestaand samenwerkingsverband met het Amerikaanse autoconcern Ford om voor het eerst een Sport Utility Vehicle (SUV) onder hun eigen merknaam ook in Europa op de markt te brengen. Aan het klassieke, hoekige offroad design was echter meteen te zien dat de Mazda Tribute gebaseerd was op de Ford Maverick. Terwijl partner Ford zijn aandeel aan Mazda verkleinde vanwege de crisis in de autobranche, maakten de Japanners gebruik van de kans om met de zelfstandigere ontwikkeling van SUV’s hun positie in dit voertuigsegment te versterken. Naast de grote, vrijwel uitsluitend in Noord-Amerika verkochte Mazda CX-9 werd in 2006 de compacte Mazda CX-7 in productie genomen. In 2007 werd deze in Europa geïntroduceerd.


Het merkgezicht van Mazda moet zich in de UV Mazda CX-7 weerspiegelen

Afgeschuinde smalle koplampen, een vlakke voorruit en een wigvormige snuit: ook bij de compacte SUV Mazda CX-7 moeten de voor deze tijd typische kenmerken van Mazda duidelijk naar voren komen. In tegenstelling tot de Mazda Tribute, die qua stijl typische elementen van echte terreinwagens had, was de CX-7 eerder een modern crossover model met coupé trekjes en een sportieve inslag. Dit werd naast de motorprestaties ook weerspiegeld door uiterlijke kenmerken als de dakspoiler, chroomlijsten en de verchroomde uitlaatpijpen. De Mazda CX-7 werd op de Europese markten standaard met vierwielaandrijving aangeboden, hierbij werd de kracht afhankelijk van het soort ondergrond automatisch over de wielen verdeeld. In 2009 onderging de Mazda CX-7 een lichte facelift, dit zorgde voor kleine veranderingen bij de vormgeving van de voorkant van de auto. Wat betreft de motoren was er een vooruitgang, deze voldeden vanaf 2010 aan de Euro5-norm.


De motoren van de Mazda CX-7

De Mazda CX-7 werd aangeboden met een benzinemotor en met een commonrail dieselmotor. Bij de in Europa verschenen modellen waren beide motoren alleen te combineren met een handmatige zesversnellingsbak. De 2,3 liter ottomoter gaf de Mazda CX-7 een prestatievermogen van maximaal 191 kW (260 pk) en had een gecombineerd brandstofverbruik van 10,4 Liter (243 g/km CO2). De turbogeladen dieselmotor beschikte over 127 kW (173 pk) en verbruikte gemiddeld 7,5 liter (199 g/km CO2). Een bijzonderheid bij de diesel: de Mazda CX-7 was de eerste SUV van de fabrikant waarbij dieseluitlaatgassen met een ureumoplossing gereinigd werden.

Beoordelingen voor Mazda CX-7

12 Beoordelingen

4,8