Nissan Skyline te koop: tweedehands en nieuw

Nissan Skyline

Nissan Skyline

De Skyline wordt als sportieve topserie door Nissan ontwikkeld

De Japanse autoconstructeur Datsun legde eind jaren '50 met de serie Skyline de basis voor de ontwikkeling van een sportautoserie die de Japanse autofabrikant Nissan na de overname van Datsun uit liet groeien tot een sportieve topserie. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Deze serie behaalde successen in de racesport en werd door tuners in Noord-Amerika en Europa ook als sportvoertuig voor gebruik op straat ontdekt. Dit terwijl de meeste generaties, uitgerust met het stuur aan de rechter zijde, helemaal niet geëxporteerd werden. De eerste Nissan Skyline modellen werden in 1969 als sportsedans in Japan gepresenteerd. Later vulden coupés de Nissan Skyline collectie aan. De nieuwere generaties presenteerde de fabrikant ofwel onder zijn eigen merknaam, zoals bij de Nissan GT-R, of onder het label van zijn premiummerk Infiniti, waarbij de Infiniti G37 als opvolger van de Nissan Skyline coupés verscheen.

De Nissan Skyline als sedan en coupé

Sinds Nissan de verantwoordelijk voor de serie op zich had genomen, deden de Japanners hun best om in alle generaties van de Nissan Skyline zowel sportsedans als coupés op de markt te brengen. Het waren vooral de coupéversies met hun bi-turbotechniek die in het buitenland de aandacht trokken. De reden hiervoor was dat de Nissan Skyline coupéversies over techniek beschikten waarmee ze makkelijk een prestatievermogen van meer dan 400 pk konden halen. De kenmerken van de Nissan Skyline waren onafhankelijk van hun carrosserievorm de wigvormig toelopende voorkant van de auto en zijn vier ronde achterlichten. Het topmodel uit de serie was traditioneel de Nissan Skyline GT-R, die over een karakteristieke achterspoiler beschikte.

De Nissan Skyline wordt de Infiniti

Ten tijde van de millenniumwisseling rolden in Japan de laatste klassieke Nissan Skyline sedans en coupés van de band. De generatie na 2001 werd op sommige markten nu onder het label van Nissan-merk Infiniti verkocht. Dit merk stond voor de sportieve premiummodellen van de Japanse producent. Zo kwam de Nissan Skyline coupé op basis van de Nissan 350Z in de periode tussen 2001 en 2006 bijvoorbeeld als Infiniti G35 op de markt. Ongeveer hetzelfde deed de fabrikant met de sedans uit de nieuwe generatie van de Nissan Skyline die in 2006 gepresenteerd werd. Deze generatie kwam als Infiniti G37 op de markt. Het topmodel Nissan Skyline GT-R werd enige jaren uit de collectie gehaald, maar in 2008 verscheen er een nieuwe oplage van het model dat als Nissan GT-R ook in Europa verkocht werd. Het model vormde net als vroeger bij de Nissan Skyline het topmodel uit de coupécollectie. Als Nissan GT-R had de nieuwe Skyline een prestatievermogen van 357 kW (485 pk).