Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-omega-caravan-l-01.jpg

Opel Omega Caravan

Opel Omega Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Opel Omega, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Interesse in een Opel Omega Caravan

Opel Omega Caravan tweedehands auto
Opel Omega Caravan dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Opel brengt in 1986 de sportieve Opel Omega Caravan op de markt


Sinds de Duitse autofabrikant Opel begin jaren ‘60 met de Kadett en de Opel Rekord combiversies van zijn belangrijkste series in de collectie op had genomen, vormden vijfdeursmodellen met een grote laadruimte een vast onderdeel in de collectie van de producent. Lifestyle-aspecten, die in latere jaren steeds belangrijker werden in de combiklasse, speelden destijds nog een ondergeschikte rol. Aangezien dergelijke voertuigen als personenauto of bestelbusje met twee zitplaatsen met name gewild waren als bedrijfsvoertuig, en later ook steeds meer als gezinsvoertuig, werd er eveneens nog niet veel waarde aan de motorprestaties gehecht. In de jaren ‘80 stegen de eisen die klanten aan een combi stelden echter, en Opel koos ervoor om in 1986 als opvolger van de Opel Rekord een sportieve middenklasse combi op de markt te brengen. Deze werd onder de naam Opel Omega Caravan verkocht en werd tot 2003 in twee generaties gebouwd.


De benzine- en dieselversies van de Opel Omega Caravan tot 2003


De topmodellen uit de eerste generatie van de Opel Omega Caravan, die tussen 1986 en 1993 gebouwd werd, rustte Opel uit met zescilindermotoren. Zo had de Omega Caravan in de 24V-versie een prestatievermogen van 150 kW (204 pk). Er verschenen ook dieselversies waarbij Opel gebruikmaakte van turbomotoren van BMW met een prestatievermogen van maximaal 74 kW (100 pk). Na het beëindigen van de productie van het toenmalige vlaggenschip Opel Senator nam de Opel Omega de rol van Opel’s topmodel over. Dit gebeurde in de tweede generatie die vanaf 1993 werd gebouwd. De krachtigst gemotoriseerde Caravan-versies kregen nu een V6-motor met een prestatievermogen van 160 kW (218 pk). De krachtigste dieselmodellen waren uitgerust met 2,5 liter turbomotoren en hadden een prestatievermogen van maximaal 110 kW (150 pk). 

Beoordelingen voor Opel Omega

63 Beoordelingen

4,3