Volkswagen Golf 1 te koop: tweedehands en nieuw

Volkswagen Golf 1

Volkswagen Golf 1

In het jaar 1974 werd de eerste Volkswagen Golf gepresenteerd in München. Met de introductie van deze auto brak Volkswagen door in een nieuw tijdperk. De Golf I zou een nieuwe verkoophit op de Europese markt en een mijlpaal in de automobielgeschiedenis worden. Al in maart rolde het 500.000ste exemplaar van de band. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

De eerste GTI werd 2 jaar later gepresenteerd. Hij was sportiever uitgerust dan het basismodel en bood met zijn grote, aangepaste motor een maximum aan rijplezier. Korte tijd later was de Golf I ook verkrijgbaar met dieselmotor.

In 1979 lag het productiecijfer al bij 3 miljoen en de Golf kreeg een optische facelift in de vorm van een cabrio-uitvoering. In de loop der jaren steeg het verkoopcijfer hoger dan de verwachtingen en nieuwe motoruitvoeringen, bijvoorbeeld de GTI, ontstonden. Ook de GTI kreeg nog een paar cc meer en reed nu met een 1,8 liter-motor door het land. Tot op de dag van vandaag heeft de Golf een vaste fanclub en geldt hij als betrouwbare en robuuste alledagsauto.

Technische gegevens van de Volkswagen Golf 1

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens