Volkswagen Golf 2 te koop: tweedehands en nieuw

Volkswagen Golf 2

Volkswagen Golf 2

De Volkswagen Golf II werd in 1983 voor het eerst gepresenteerd als opvolger van de Volkswagen Golf I. Optisch verschilde hij aanzienlijk van zijn voorganger. Hij was niet zo sierlijk gebouwd en kreeg een nieuwe snuit en nieuwe achterlichten. Ook technisch werd de Volkswagen Golf II herzien en daarna verkrijgbaar met een nieuwe soort katalysator. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Tijdens de bouwperiode tot 1992 onderging hij tal van veranderingen en kwam hij in diverse uitvoeringsvarianten op de markt. De Golf II was verkrijgbaar als GT, GTI, GTI 16V, CL en in tal van speciale uitvoeringen. De speciale uitvoering Golf Limited kwam bijvoorbeeld in het jaar 1989 op de markt en was uitgerust met een uiterst krachtige 16V-G60-motor met 210 pk.

Bovendien beschikte hij over een automatisch inschakelende vierwielaandrijving (Syncro). Dit model werd echter slechts vervaardigd in een beperkte oplage. Andere speciale modellen, bijvoorbeeld de Golf Country die was uitgerust met standaard vierwielaandrijving en ook optisch 'terreingeschikt' werd gemaakt, waren niet zo zeldzaam en werden in grote aantallen verkocht. In het jaar 1992 werd de productie van de Golf II stopgezet.

Technische gegevens van de Volkswagen Golf 1

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens