Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Volkswagen Golf Cabriolet te koop: tweedehands en nieuw

Volkswagen Golf Cabriolet

Technische gegevens van de Volkswagen Golf Cabriolet

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens

Carrosserievorm

Carrosseriekleur

Van Volkswagen Golf Cabriolet naar VW Citi Golf

De VW Golf 1 Cabriolet wordt in 1979 voor het eerst gepresenteerd. De productie loopt tot 1983 in Europa en verplaatst zich daarna naar Zuid-Amerika onder de naam Citi Golf.

Ontwikkeling van de auto

De nieuwste generatie VW Golf Cabriolet komt voort uit de zesde generatie VW Golf, gecombineerd met de techniek van de Audi A3 Cabriolet. Het dashboard is gekopieerd van de VW Sirocco, de Audi A3 staat model voor de constructie van de kap. De motoren komen van de VW Golf. In 2011 worden twee varianten op de VW Golf Cabriolet geïntroduceerd: de VW Golf Cabriolet GTI en de VW Golf Cabriolet R.

Motoren van de Golf Cabriolet

Doordat de VW Golf Cabrio 1 zo gewild is, zijn er vele tweedehands exemplaren te krijgen. De motor varieert van een 1.1 liter met 50 pk tot een 1.8 GTI met 112 pk. Naast de VW Golf Cabrio modellen wordt in 2006 de EOS geproduceerd. Deze speciale uitvoering is een cabriolet met een stalen kapconstructie met een schuifdak.

Beoordelingen voor Volkswagen Golf Cabriolet

1262 Beoordelingen

4,5